Bøker

VEIEN (2018)

Første bok i en serie som tar leseren med på en reise gjennom kirkehistorien.

Gjennom denne historien går det en rød tråd. Til tider har tråden vært blodrød. Ofte ble de som ivaretok det opprinnelige budskapet, ansett for å være kjettere. I mange århundrer befant den sanne kirken seg i hovedsak utenfor den offisielle kirken – og ble forfulgt av denne. Gjennom hele historien har likevel Ånden vært virksom, både innenfor og utenfor de rammene ulike kretser har gitt budskapet.

I den første boken – Keiser og kors – maler David Åleskjær et historisk og bibelsk persongalleri som vil fascinere og opplyse. Hendelser med Peter, Johannes, Paulus – og ikke minst Jesus – i hovedrollen blir levende gjennom romanforfatterens fargerike palett – og lar deg se det som skjedde i en nytt og engasjerende lys.

I denne historien møter vi også keiser Tiberius’ «barnebarn», Caligula, som spiller sin egen rolle i en brutal såpeopera full av intriger og svik, uten å forstå at verdenshistoriens største drama utspilte seg i hans samtid.

Kan bestilles direkte fra forlaget.

OG DET MENER JEG! (2018)

Boka er en samling utvalgte blogginnlegg fra de siste ti årene. I tillegg inneholder den fortellingen “De ondes problem”, tidligere utgitt som mini-bok på Hermon Forlag i 1997.

Her er baksideteksten:

Er amarone en kristen vin? Hvorfor mener Davy Wathne at det ikke er fullt så ille at ateistiske fotballspillere filmer litt? Er julekonserter grunnen til at mange norske artister aldri leser aviser når det nærmer seg jul? Er Eirik Jensen egentlig skyldig? Hva MENER David Åleskjær om homofili, samboerskap, Israel og abort? Er det sant at Santa Lucia dreit oppi lia? Funker det å ta autoritet over kjøttboller i bønn? Blir Roar snart frelst? Kommer Jan Aage Torp og forfatteren til å ta flere kopper kaffe sammen?

Dette er bare noen av spørsmålene du ikke får svar på i denne boka.

Ønsker du et eksemplar, kan du fyke over 149 kroner (som inkluderer porto) til Vipps 99 12 36 34. (Husk å oppgi adresse!)

DET MYSTISKE ANSIKTET (2016)

Mikkel er en svært så frikirkelig Frelsesarmé-soldat in spe som drømmer om å starte armeens første metal-band. Faren Trym er hans rake motstykke, en katolsk munk. Til tross for sine mange uenigheter har de to et unikt far-og-sønn-forhold, og skal nå på tur til Torino sammen for å se det berømte kledet som noen tror er selveste Jesu likklede.
Med på turen er også Veronika, som Mikkel har et godt øye til, i tillegg til et større følge av munker. Enkelte i reisefølget bærer på skumle hemmeligheter, noe som fører våre venner opp i en rekke hendelser i Italia. Hendelsene har dessuten tilknytning til et gammelt mord på Finnskogen og den svært syke Cannelita, som holdes fanget i en jordkjeller.

Jeg har nå tatt over restopplaget, og du får boka ved å sende 150 kronasjer på Vipps 99 12 36 34. Prisen inkluderer porto.

Boka kan også kjøpes som e-bok HER.

uteliv

UTELIV (2009)

David Åleskjær og fotograf Jan Luneborg tar oss med gatelangs på en spesiell byvandring i boka Uteliv. Vi går forbi dem hver dag. Knekk i knærne, bøyd hode og en sliten kopp fra 7-11. Gamle trekkspill og lidende ansikter bak bilder av små barn langt, langt borte. Han tar oss med under bruene, til Oslo S og til benkene og oppsøker folk vi ellers ikke snakker med. Kanskje vi gir dem en slant på veien gjennom byen, eller vi bare ignorerer dem som et slitsomt innslag i bybildet. Men hvem er de? Og hvordan havnet de der de er i dag? Hvordan ser de på oss som går forbi, og hva tenker de om livet sitt? David Åleskjær og fotograf Jan Luneborg har det siste året møtt disse menneskene. På sine egne premisser får de fortelle. Boka kan lære oss noe om hvordan vi ser på oss selv og andre.

Boka skal du få helt gratis av meg. Men jeg vil gjerne ha penger for porto/konvolutt. Send en SMS til 99 12 36 34, og oppgi tittel, ønsket antall og adresse. Så kan du overføre den portosummen som står på konvolutten når du mottar pakken.

Skulle du ønske et større antall bøker for bruk i skolesammenheng eller lignende, er det mulighet for å komme innom og hente en bunke. Ta kontakt på hqfilm@gmail.com, så avtaler vi nærmere tidspunkt.

Facebook Comments