Atter en formiddag i Sørmarka

Når jeg sitter så mye ved skrivebordet som nå om dagen/natten (mye inspirasjon!), maser kroppen, spesielt ryggen, om at jeg skal bevege meg litt innimellom.

Utforsker nærområder for tiden. Var ved Hebekkmåsan på onsdag, mens ferden i dag gikk til restene av demningen ved Dammyrbekken (post nummer 47 i den nye Kjentmannsboka).

Det ble et stykke på fin blå- og rødmerket sti fra parkeringen ved Ski golfklubb …

… før det så ble kamp mot spindelvev og edderkopper oppover langs den lille bekken. Her vil det nok bli et tydeligere tråkk i tiden som kommer, siden mange kommer til å gå inn for å ta posten etterhvert.


Demningen ble ført opp på slutten av 1800-tallet, med den hensikt å få liv i Gjedsjøsaga, som kom i drift etter kongelig resolusjon i 1791 eller 1793. Denne bygdesaga ble brukt av Faye gård, som kun fikk bruke den til å sage egen skog.
Men allerede i 1908 ble saga revet og flyttet, og vannet ikke lenger demmet opp.En nydelig høstdag med indian summer-vær. Selv hjortelusfluene respekterte dagen ved å holde seg unna. Nok en gang ble de obligatoriske 10 000 skrittene unnagjort før lunsj.

Snart blir det turer i Marka lenger unna meg også. Bilen jeg får låne skal bare på service først, så er den klar til å tas i bruk til diverse utfartsparkeringer. Mye spennende å utforske i Kjentmannsboka!

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?