Posted on

This one is for you nerds out there …

Første halvdel av 1900-tallet var det på våre breddegrader først og fremst pinsevenner og andre frikirkelige sammenhenger som vektla Ånden som en konkret erfaring og opplevelse tilgjengelig for alle troende.

Men etter “den karismatiske vekkelse” på 1970-tallet (som i grunnen bare har fortsatt og fortsatt), har mye av dette blitt allemannseie i kristenheten. I dag utgjør karismatiske troende snart majoriteten av kristne på verdensbasis (hvis de ikke gjør det allerede), og ikke rent få av dem finnes innenfor de store kirkesamfunnene.
(Ordet “karismatisk” kan forresten misforstås, siden vi i dag forbinder det med ting som å være utadvendt osv. Men ordet kommer altså opprinnelig fra det greske charismata – “nådegave”. Det handler helt enkelt om Åndens overnaturlige gaver som gis til mennesker, og lite om hæla i taket og hysteri.)

(Resten av innlegget er kun tilgjengelig for patroner med det magiske passordet. Du kan bli patron på den klassiske måten eller på disse alternative måtene.)

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Facebook Comments

5 Replies to “Åndsdåp”

 1. Hva med Snåsamannen? Jeg ble nødt til å skrive dette:
  https://elinstillingen.blogspot.com/2021/06/om-folk-som-pastar-ha-overnaturlige.html
  Jeg har jo ment han var en svindler de siste 25 årene, og finner det vanskelig å skulle endre syn på det, både fordi svindelen er så lett å avsløre. samtidig har jeg jo havna i kristenvogna jeg også. Flere kristne jeg kjenner mener det var nådegaver. Men samtidig, når han hevdet å være synsk, og flertallet av alle offentlige “spådommer” han gjorde enten ikke gikk i oppfyllelse, til og med når det var 50/50, f.eks. fotballresultater i cup’en.
  mvh
  Elin

  1. Arrgh, skrev et laaaangt svar til deg, som plutselig bare forsvant da jeg skulle publisere det.
   Nå må jeg stikke, skal på Fram-museet med lillejenta.
   Men når jeg skriver et nytt svar til deg i kveld, lurer jeg faktisk på om jeg skal gjøre det i form av et eget blogginnlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?