ALT tilhører oss

Tidligere i dag fikk du en smakebit av en tale fra 1988, skrevet av fra KASSETT.
Nå i ettermiddag er jeg over på en CD (teknologisk nyvinning!) som var “Månedens CD april 2007”. Den heter “SATT FRI FRA SLAVERI”, og her følger selve kremen fra talen.

*

“I Korint var det noen som sa: “Jeg holder meg til Paulus!” Andre sa: “Jeg holder meg til Kefas!” Andre igjen til Apollo.

Sånn har det vært til alle tider i kristenheten. Noen har sagt: “Jeg holder meg til Luther!” Andre har sagt: “Nei, jeg holder meg til Barrat, for jeg er pinsevenn!” Noen sier: “Nei, jeg holder meg til Hagin, for jeg er trosbevegelsevenn!” Andre har sagt: “Jeg holder meg til Ulf Ekman!” Eller Åge Åleskjær.
Og så har man en eller annen man holder seg til.

I den forbindelse har jeg noe godt å si deg. Følg godt med nå. “INGEN må skryte av å være tilhenger av noe menneske”, sier Skriften, “for ALT HØRER DERE TIL, enten det er Paulus, Apollos eller Kefas!”
Der kan du inkludere resten av navnelista også, av de som har fulgt etterpå. Det er ikke dere som tilhører dem, det er de som tilhører dere.

Alt hører dere til. Paulus er din, står det! Peter er også din! Apollos er din! Hvis du kan fatte og begripe at du ikke tilhører Luther, men at Luther tilhører deg!

“Jammen, da blir jeg vel høy på pæra, hvis jeg tenker sånn?” Neida, Luther tar det pent, han. Han tilhører deg. Alt det han brakte av velsignelse og lys fra Bibelen, det er ditt, du kan ta det med deg videre – uten å bli lutheraner, for å si det sånn.
Ikke bli fornærma hvis du er lutheraner, da. God bless all the lutherans. Men jeg prøver å vise deg noe som berører oss alle sammen. Dette berører ikke bare lutheranere og pinsevenner, men også i OKS og trosbevegelse og hva det måtte være.

Vi tilhører ikke noen. De tilhører oss.

“Jammen, jeg tilhører i det minste OKS, vel?” Neida, det er OKS som tilhører deg. Du har OKS, det er ikke OKS som har deg.

Det så befriende og herlig å forstå dette: Paulus er din, Kefas er din, Apollos er din, Luther er din, Hagin er din … alle de andre er også dine! Du tilhører ikke dem.

Bli aldri slave eller tilhenger av noe menneske, for du er dyrt kjøpt av Kristus selv. Aage Samuelsen, som var en festlig kar og sa mye rart, hadde ganske mange tilhengere. Selv sa han: “Tilhengere er noe herk. De hefter deg i svingene!” Hehe. Det er noe med det. Du skal aldri bli tilhenger av noe menneske. For alt hører deg til. Jeg vet jeg gjentar meg selv, men håpet mitt er at poletten plutselig skal dette ned, slik at du ser det: Alt tilhører deg.

Du er sønn og datter av Gud selv, og hører Kristus til. Det er Kristus som har kjøpt deg, så hvorfor la mennesker og predikanter og kristenkjendiser eie deg? Du er hans. Og ingen kan rive deg ut av hans hånd. Han har deg. Du er skjult med Kristus i Gud.
Snakk om trygt sted å være! Du hører Kristus til, og Kristus hører Gud til. Snakk om bænkers opplegg!

Skal du tillate djevler eller mennesker å forstyrre noe sånt? Nei, gå heller hjem og sov godt i kveld, i trygg forvissning og hvem du tilhører og hva som er ditt.”

*

Hvis du får noe ut av denne bloggen, må du gjerne bidra til videre skriving ved å bli en patron. TUSEN TAKK!

Ellers må du gjerne kjøpe min splitter nye e-bok, “OKKULT KIRKE?”, som du kan bestille HER.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Why ask?