Works in progress

cheers

Selv om bloggen nå har begynt å leve sitt eget liv, blir fortsatt mye innhold preget av temaene i bokprosjektene mine.
Som gamle blogglesere veit, er det ikke rent få prosjekter jeg brenner for og ønsker å se realisert i årene framover. Jeg har høylydt utbasunert oppstarten av hvert eneste ett i full offentlighet. Det er kanskje ikke så lurt, men for meg er det en god måte å tvinge seg selv til å fullføre på, samt at det ofte gir nødvendig drahjelp underveis.

Men ting tar altså tid, siden man som barnefar, student og gjeldsslave innimellom må gjøre andre ting enn å skrive på egne ting. Spesielt når enkelte av prosjektene krever forholdsvis dyr research i form av reiser.
For å bevare inspirasjonen over tid, er jeg helt avhengig av å veksle mellom ulike prosjekter og ha flere jern i ilden samtidig. Det er sånn hue funker best. Og det er også det beste for bloggen, at det veksles mellom ulike temaer hele tiden.

Alt dette kan nok få folk til å lure på om jeg er seriøs, siden det går så mange år før annonserte prosjekter ser dagens lys, samtidig som jeg stadig har presentert nye opplegg gjennom årene.
Men vit at ingen av dem har blitt forkastet langs veien! Alle lever i beste velgående, og er ikke altfor langt unna fullendelse.

*

JESUS VS. KRISTENDOM

free20from20religion2

Denne boka kan vel nesten kalles mitt “livsverk”. Her formidler jeg budskapet jeg har brent for i alle år, nemlig forskjellen på Jesus Kristus og den religionen vi har lagd i hans navn.
Manus ble nylig levert til et forlag, så nå venter jeg bare på tilbakemeldinger. Så gjenstår det å se om manuset må enda en runde i kverna før det er klart for utgivelse.

*

APASJER

Et manus jeg først begynte på som 18-åring, men som jeg har plukket opp i voksen alder. Det jeg skrev som ung, vil nå utgjøre den første av tre deler i boka. “Apasjer” er en oppvekstsroman. Den er ikke en selvbiografi, selv om hovedpersonen har en del likheter med yours truly, ved at han først roter seg bort i rus, deretter sekterisk kristendom – før han til sist finner en slags balanse i livet.

APASJER

*

GRALENS DISIPLER

Jeg nærmer meg innspurt på oppfølgeren til “Det mystiske ansiktet”, som har arbeidstittelen “Gralens disipler”.

I likhet med den første boka i serien, har denne også krevd en del researchturer. (OK, ordet “krevd” er kanskje litt hykleri, for sannheten er selvsagt at jeg bare skriver romaner for å ha en unnskyldning for å reise!)

montsegur_31

*

PAPPAS (T)RO

FLY (1)

En feit biografi om min far, Åge Åleskjær. Historien om fattern er nok mer spennende enn folk flest tror.
Boka vil også gi et innblikk i norsk kristen-karismatikks historie sånn generelt, samt hvordan media har forholdt seg til karismatiske kristne her i landet gjennom årene.

Boka fikk for to år siden støtte av Fritt Ord, noe som gjorde det mulig å ta et rykk framover på arbeidet.

*

DE 99 OG DEN ENE

demas

En bok om de mange “frafalne” her i landet. Forhåpentligvis vil den fungere som en utstrakt hånd til de mange som ble brent av en forkvaklet form for åndelighet, samtidig som den vil gi “stuereine” kristne noen gode utfordringer når det gjelder holdninger til det noen har vært frekke nok til å stemple som “Demas-generasjonen”.

Prosjektet har blitt stadig forsinket. Opprinnelig skulle den handle om alle de som forsvant etter Levende Ord-krisen i Bergen, men det skulle ikke mange intervjuene til før jeg innså at tematikken egentlig var større enn som så. Så fulgte den såkalte “Frelst”-debatten, hvor også en del av mine intervjuobjekter deltok. Jeg ønsket ikke at boka bare skulle bli et innlegg i den debatten. Dessuten gjorde debatten enkelte ting overflødige, samtidig som den påpekte nødvendigheten av å ta med andre ting.
Det er altså grunnene til forsinkelsene. Manuset har blitt tynnere og tynnere med årene, men forhåpentligvis også bedre og bedre.

*

SYV BYER OG EN ØY

jerusalem

Her tas leseren med på en reise til de syv byene omtalt i Johannes Åpenbaring, samt øya Patmos. Underveis blir det noen dype teologiske funderinger mellom alle reisebeskrivelsene.

*

ASFALTEVANGELIET

Nei, jeg har fortsatt ikke oppgitt evighetsprosjektet Asfaltevangeliet. Målet er å lage en slags lignelse, basert på følgende tanke: Hva ville skjedd om Jesus kom til Oslo i vår tid, istedenfor Palestina for 2000 år siden?
Etter å ha lagd både en mislykket bok og en uferdig film basert på denne ideen, er målet fortsatt å ferdigstille en versjon av begge deler som jeg kan stå for – og kanskje utgi dem i en og samme pakke (bok med DVD i).

*

“TIL TOPPS!”

LODALEN 155

Foreløpig arbeidstittel på et manus som tidligere het “Livskunst”. Det dreier seg om en slags selvhjelpsbok, som opprinnelig hadde altfor mange klisjeer i seg, men som nå har fått livets rett igjen etter alle disse årene, siden jeg har funnet en morsom ramme for innholdet, noe som vil gjøre det hele langt mer humoristisk og mindre svulstig. (Ikke la deg lure av det svulstige bildet jeg nettopp valgte å presentere boka med, hehe.)

Boka blir på mange måter et ironisk spark og et oppgjør med hele selvhjelpsbransjen, samtidig som jeg er frekk nok til å snike med meg bransjens beste prinsipper ut bakdøra og presentere dem for leseren. Det er nemlig på tide at disse gode prinsippene presenteres uten overdrivelser, og av andre enn rike amerikanere med blenda-hvite tenner eller folk som har vært på Everest eller Sydpolen.

*

STØTTE INNSPURTEN?

Ønsker du å støtte meg i innspurten på disse prosjektene, så vit at jeg er utrolig takknemlig for hjelpen. Du kan støtte med et fast månedlig beløp via Patreon.
Tusen takk!