1 stk. RØRT mann

Det har vært en deilig sommer hittil. Mer om det i et senere innlegg. I tillegg til Hurricane-festivalen, har jeg b.la. vært på Tons of Rock, i bryllupet til Ole og Irene på AyeAye og på visningen av konsertfilmen som ble lagd i Hyde Park ifjor (hvor Cure feiret sitt jubileum). For å nevne noe.
Nå nyter jeg rolige dager sammen med 11-åringen, som skal være hos meg i tre sammmenhengende uker.

Mye av moroa i sommer har kun vært mulig fordi denne snylteren har verdens kuleste kamerater. Dro på festival med 67 kroner på konto og kom hjem igjen med 14 kroner etter en kick-ass uke. Jeg er en heldig mann.

Ikke nok med at jeg har blitt påspandert mye i sommer, men gode kompiser har tatt tak i situasjonen min med den hensikt å gi meg en helt ny hverdag. Nylig startet tre godhjertede mennesker en kronerulling blant venner for å få bukt med det mest presserende av gjelda mi. De så enkelte ting som jeg ikke har ropt så høyt om (selv ikke i bloggen), og mente ting hadde gått for langt. Så tok de affære, og jeg kommer til å være evig takknemlig.

Det er på den ene siden pinlig at folk ser seg nødt til å gjøre slikt for meg. Samtidig har jeg trekt imagen ned i dass for lengst; det er bare å erkjenne at man trenger hjelp og svelge den teite stoltheten.
Så gleder jeg meg til den dagen hvor jeg kan “pay it forward” i dette rare livet. Nå er jeg på mottakersiden og svært følelsesladet, men jeg merker meg samtidig på et mer objektivt plan hvilken enorm kraft som finnes i konseptet med at mange gjør litt. Tenk hvilke muligheter vi har til å hjelpe andre uten at det koster oss altfor mye, når vi er mange nok!

De siste dagene har det rent inn med bidrag merket “Ny start”, både på Vipps og konto. Initiativtakerne har satt seg et mål for hva som skal fjernes av gjeld, og i hvilken rekkefølge, og kloke rådgivere forhandler med diverse kreditorer på mine vegne.

Dette er en pågående aksjon. Men allerede merker jeg hvordan flere tonn har blitt fjernet fra skuldrene mine den siste halvannen uka. Jeg våkner allerede opp med en helt annen energi hver dag. Tror mitt økonomiske uføre har preget livet enda mer enn jeg har vært klar over.

Nå har jeg et håp om en høst hvor jeg ikke våkner til krise og kaos hver bidige dag, men heller kan leve et normalt og sunt liv, med normale månedlige utgifter og avdrag – hvor energien brukes på jobb og prosjekter framfor en evig brannslukking som oppleves nytteløs og dermed demotiverende.

At jeg i tillegg har nådd hele 89 % av neste mål på Patreon i øyeblikket, gir også et stort håp om at denne høsten kan bli den beste på mange, mange år – hvis ikke den beste noen sinne.

Dere får vite mer om alt etter at aksjonen er over. Her og nå vil jeg bare si at jeg er dypt, dypt rørt og takknemlig. Skal innrømme at det har kommet en god del tårer den siste tiden, og det er gledestårer. Jeg har blitt en emo-adult. 🙂

I get by with a little help from my friends.

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

4 thoughts on “1 stk. RØRT mann

  1. Så fantastisk og hyggelig!!
    Fikk ettergitt noe gjeld en gang jeg også etter mye press og det å dra seg selv etter håret og få til en hverdag…. kom ut til en kompis og skulle fortelle det, da kom gråten med alt det tunge i seg…

    Klem og fortsatt god sommer

  2. Dette går rette veien, men det er ennå et langt stykke igjen.

    Skulle du ønske å være med på denne vennemobiliseringen med smått eller stort, er Davids konto 1624 12 26119. Ellers har han Vipps 94 12 36 34. Om vi alle merker donasjonen med «Ny start», vil han vite hva det gjelder, og alle pengene går uavkortet til gjeld.

    Det er også mulig å bli en av hans patroner: https://www.patreon.com/davidaleskjar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?