Posted on

shack

I går kveld hadde jeg gleden av å dra på kino med min kjære bestemor No-no, som er 93 år gammel. Filmen var “The Shack”, basert på bestselgeren med samme navn.

(Resten av innlegget er kun tilgjengelig for patroner med det magiske passordet. Du kan bli patron HER. Alternativt kan du få tilgang på bloggen på denne måten.)

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Facebook Comments

5 Replies to “Meningsfull tur til Skuret”

 1. Jeg må bare si at jeg har ventet på denne anmeldelsen fra deg, etter det du skrev om Kings Bay. Sistnevnte film hadde jeg nok ikke gått og sett hvis jeg ikke hadde lest det du skrev. Selv om det for meg ikke var en stor filmopplevelse var det likevel en grei film som ga meg en viss opplevelse. Boka The Shack ga meg ikke så mye, men jeg skal uansett se filmen etter det du skriver. Kanskje jeg synes den er god?
  Eller kanskje den er så dårlig som de fleste anmeldelsene jeg har lest om den sier? Film, og kunst generelt, er så mye forskjellig, og kan gi ganske ulike opplevelser ut i fra preferanser. Jeg leser og følger gjerne råd fra anmeldere, men hvis et stort poeng mot er at den preker for menigheten så humrer jeg godt. For som du sier, Star Wars-universet, og andre univers som Ringenes Herre og Harry Potter (der jeg er med i de to sistnevntes menigheter) gjør vel egentlig det samme. Og selv om jeg aldri helt har skjønt Star Wars er jeg godt fornøyd med å ha sett filmene.

  Liker å lese en del av det du skriver her inne (selv om jeg sjelden kommenterer og foreløpig IKKE er en del av The Cure-menigheten:)

  1. Var vel bare vi to som så “Kings Bay” i hele Norge, for å overdrive litt. Glad for at min lille anmeldelse i det minste ga dem én seer til! 🙂

   Cure-menigheten driver for tiden ivrig misjonering. Snart ringer det noen på døra di og sier: “Har du hørt om Disintegration?”
   Og husk at mang en person har blitt omvendt til sekta vår ved å oppleve en konsert med bandet. Gåsehuden har inntatt dem i løpet av de tre timene seansene ofte varer. 🙂

 2. Hm. Følte ikke helt at kritikken til fyren var særlig treffende, for å være helt ærlig …

  I enhver kunstnerisk fremstilling av treenigheten eller åndelige emner, vil du selvsagt ALLTID finne “bibelske” ting som mangler. Vi snakker om en roman/film, ikke om en teologisk avhandling.
  Og gutta i sofaen her faller på en måte for sin egen kritikk: De vektlegger enkelte bibelske dimensjoner de føler mangler i filmen, men går jo selv i samme fella, ved at deres “bibelske” utgangspunkt også er for snevert til å ta den totale fylden av GUD – slik han presenterer seg gjennom både skrift og Ånd – inn over seg.

  Og de ender jo selv opp med å regelrett krangle med et faktisk bibelvers, nemlig at “Gud har forsont VERDEN med seg selv”. De kan godt mene – og kanskje med rette – at et slikt statement trenger en forklaring. Men da bør de i så fall rette sin kritikk like mye mot Paulus som mot Paul Young, for Paulus kommer ikke med noen tilleggsforklaringer, han heller.

  Jeg kunne altså brukt disse guttas hovedargument mot dem selv: “Dere må gjerne se dette kristne debattprogrammet, men les heller BIbelen!”

  Om du skjønte hva jeg mente, det er sent på natta og min formuleringsevne er ikke helt på plass … 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?