R.I.P. Kåre Cowboy

166618_1

Hørte du døde her om dagen. Gikk rett inn på kristenavisenes nettsider, og ble både overrasket og skuffa over å ikke finne noen ting, selv om det er helg.
For du hadde fortjent å være hovedoppslag og “breaking news” i alle sammen.

Vi befinner oss et stykke fra hverandre, sånn sett utenfra. Vi tilhører/tilhørte rimelig forskjellige kretser; på mange måter representerer du “feil” setting og “feil” musikkstil i min verden.

Men jeg tror vi har ganske mye til felles også. Først og fremst en inderlig tro på Jesus, uten en stuerein A4-kristendom på kjøpet.

Jeg husker jeg så deg på kristen-TV. Jeg lo. Og det har jeg dårlig samvittighet for her og nå.

For du dro inn den ene alkisen etter den andre i studio. Det vil si, du kalte dem eks-alkoholikere, selv om noen av dem åpenbart hadde slutta å drikke noen timer i forkant av TV-sendinga.
Og som sagt: Jeg lo.
For jeg tenkte: Ser han virkelig ikke at gutta som avlegger vitnesbyrd fortsatt er på en snurr?

Nå i ettertid tørker jeg av meg fliret med skam. For jeg tror det heller sa noe om ditt menneskesyn. Og om din teologi: En ny skapning er en ny skapning, drit i hvor lenge han/hun har vært det, eller om han/hun fortsatt sliter med det gamle.

Dermed basta.

Tenk om hele kristen-Norge hadde hatt samme holdning som deg!

Den tanken er ikke til å flire av, men til å grine av.

Og her og nå feller jeg en tåre for deg, kjære Kåre. Jeg traff deg aldri i dette livet. Men jeg la merke til ditt evige smil og din oppriktige tro.

Ser fram til å bli kjent med deg ved et leirbål på Den andre siden. Tror broder Aage også sitter ved det samme bålet. Og da kan det til og med hende at godeste Jan Groth varmer seg der.

Det blir en aldeles nydelig jam session.

Facebook Comments

3 thoughts on “R.I.P. Kåre Cowboy

  1. Kåre og bror Svein var blant pionerene i kristen TV,,, og under direktesending så ringer mobilen til Kåre og han tar den og sier “Halllooo”… lytter litt og sier: “det er til deg Svein”…og rekker telefonen til broderen…

  2. Denne hadde flere tusen delinger, men da jeg oppdaterte et eller annet sikkerhetsopplegg, forsvant alle sammen (i likhet med alle andre delinger av gamle innlegg i bloggen).

    Håper den “mystiske forsvinningen” bare gjaldt antallet markert på Facebook-knappen her i bloggen, og at det ikke forsvant fra sidene til alle de som delte også. <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?