Vlogging på gang!

Yo godtfolk!

Jeg har jo allerede presentert litt av hva som står på sommermenyen i bloggen. Men jeg tenker også å forsøke meg på noe helt nytt i sommer. Etter mer enn tolv år som blogger er det kanskje på tide …

Fra nå av vil det bli en god del vlogging, og ikke bare blogging – altså mye mer video.

Mye av bloggen min er utkast til tanker som senere får plass i bokform. Fortsatt vil det komme mye tekst med høyttenkning og utkast.
Men nettopp fordi det blir sabla mye tekst her inne, fordi jeg har så uendelig mye på hjertet, tenkte jeg at mer trivielle hverdagsbetraktninger kan komme i videoformat isteden. Ja, enkelte av mine dyyype tanker kan nok også gjøre seg bedre som video enn som tekst (eventuelt begge deler).

Det blir learning by doing. Starter helt enkelt med mobilkameraet og et jalla GoPro-kamera. Så blir det minst to videoblogger i uka i hele sommer – og mest sannsynlig etter det også. (Men noen av dem kan få et ganske kort liv, så følg med, følg med!)
Dere skal få se yours truly rase fra seg, filosofere dypt, tenke høyt, le seg skakk ihjel, mene ditt og datt, dra på skogsturer, festivaler, forhåpentligvis Patmos +++.
I tillegg vil jeg nok innimellom intervjue andre folk som står for ting jeg er nysgjerrig på.

Men i likhet med mange tekster her inne, blir videoene kun tilgjengelige for patroner. Det er ikke for å være kjip, men har to enkle årsaker:

1) Denne bloggen ble i utgangspunktet til for at jeg skulle få muligheten til å skrive flere bøker. Den har hjulpet meg å få flere prosjekter i havn – og skal ikke bli et ekstraprosjekt som forsinker de neste.
Siden bøkene mine ikke selger nok til å gi en royalty å leve av (langt derifra!), er jeg helt avhengig av Patreon for å kunne gjøre det jeg brenner for.

2) Jeg føler meg ikke komfortabel med å vrenge sjela og vise hverdagen i all offentlighet. Jeg blir langt mer fri når jeg veit at de som ser på er folk som faktisk backer meg – selv om de ikke nødvendigvis er enige i alt – og som ikke først og fremst er ute etter å dømme meg. (Det vil si, folk som faktisk betaler for det, skal få lov til å dømme så mye de vil! Hehe.)
Jeg lover pinlig mye ærlighet i enkelte av vloggene, nettopp fordi de ikke ligger ute for hvermannsen.

Om du ikke er patron, så vit at det ikke behøver å koste mer enn 1 dollar (cirka 8 kroner) i måneden. Du får passordet som åpner alle blogginnlegg og videoer innen et døgn. CHECK IT OUT!

Som sagt, learning by doing. Starter herved med å legge ut noen klønete utklipp fra den gangen jeg gikk fra Oslo til Helvete (patroner har tilgang til hele dokumentaren i et annet innlegg). Første gang jeg klipper noe som helst, så overgangene mellom klippene ble ikke akkurat helt smude. Bambi på glattisen! 🙂

Men uansett, her gjør jeg meg blant annet noen tanker om tiden jeg var i et sektmiljø på begynnelsen av 1990-tallet (ja, man har levd en stund og opplevd mye rart, gitt). Det kan du forøvrig også få servert litt humor rundt i boka Og det MENER jeg!

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

One thought on “Vlogging på gang!

  1. Jeg så på videoen(e) og ble ordentlig glad for å høre deg. Så utrolig flott at du, til tross for alt du forteller om, er istand til på en så fin og ærlig måte å snakke nyansert om det hele – og i tillegg har endt opp med et ønske om å formidle hva det vil si å være et “Guds barn” på en intelligent måte som viser genuin respekt for enkeltmennesker, uavhengig av hvorvidt disse står for det samme som du gjør eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?