Tur til Trehørningen


Alle foto i innlegget: Tanja Michelsen

God dag, folkens!

Som gamle blogglesere vet, har jeg de siste årene tatt Skiforeningens kjentmannsposter. Postene i den siste boka tar jeg i kronologisk rekkefølge.
Postene fra den forrige boka, derimot, har jeg tatt litt mer hulter til bulter. Og der mangler jeg i skrivende stund syv av de 50 postene, som alle forsvinner den 1. september. Dermed har jeg bare tida og veien. Har samtidig også bare tida og veien på enkelte jobboppdrag. Men som frilanser har jeg den luksus at jeg kan gå turer på dagtid og jobbe på kvelden/natten.

I går gikk ferden til post 28 i gamleboka, som er vanntunnelutløpet nord for Trehørningsrompa. Turkamerat Jan hadde ikke mulighet til å bli med, men Tanja – som jeg nylig traff på rockefestival – viser seg å være like turglad som meg. Vi har hengt ganske mye i det siste og blitt svært gode venner på kort tid. Kult med folk som setter like stor pris på knitringen fra et leirbål som på dundrende musikk.

Vi parkerte ved gamle Elnes stasjon i Nittedal, og gikk opp de bratte bakkene til avstikkerstien som fører opp til skogsbilveien som går forbi Bakken og videre. Vi gikk veien til den slutta ved den idylliske plassen Kroksund.

Så ble det videre på blåsti (som inkluderte en del plumping i mini-myrer). Her bugna det med blåbær, i tillegg til at vi fant en del kantareller.

Etterhvert kom vi ut på en ny skogsbilvei som vi gikk tvers over. Derfra var det bare 40 meter blåsti til posten, som er en gammel vanntunnel som ble påbegynt i 1906, en tunnel mellom Søndre Anderstjern og Trehørningen.

Vi gikk de siste hundre meterne ned til nordenden av Trehørningen, hvor vi fyrte opp bål og slappet av.

Siden både Yr og Storm tok grundig feil da de varslet regn og torden, ble vi sittende lenge ved bålet før vi bega oss på hjemtur.

På kvelden og et stykke utover natta ble det jobbing med et uhyre interessant ghostwriter-oppdrag. Gid alle jobber var av denne sorten.

Nå er det … skal vi se … onsdag formiddag, og så fort dette blogginnlegget er lagt ut, går ferden ut i skogen igjen. Denne gangen er det en godt skjult koie som skal finnes. Følg med, følg med.

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?