Tirsdag 6. august

Når man er borte fra hverdagen en stund, har det med å hope seg opp med e-poster. Det vil ta litt tid å komme a jour, så jeg vil på forhånd beklage om jeg er treg med å svare de neste ukene. (Men bildet over er et illustrasjonsfoto fra tidligere. Ikke fullt så ille nå. “Kun” 876 ubesvarte e-poster i innboksen!)

Det positive er at svært mange e-poster er tilbud om jobboppdrag! Mens jeg i april og mai nærmest måtte fallby mine tjenester og tigge om oppdrag på denne måten …

… kommer det i disse dager så mange forespørsler at jeg kan velge og vrake noen måneder framover.
Sånn er frilanslivet. Noen måneder er tørke, andre måneder flommer det over. Hadde jo vært kjekt hvis det var sånn midt i mellom de ytterpunktene hele tiden, men slikt kalles visst “fast jobb”.

Takket være den stadig økende mengden patroner, blir det sånn cirka halvtids frilansjobbing utover høsten. Den andre halvparten av tiden brukes på egne prosjekter! Det er jeg ekstremt takknemlig for!
I den forbindelse må jeg slå den gamle platen om at mange prosjekter er like ved målstreken. Folk tror meg vel snart ikke lenger, men det er fortsatt helt sant. Jeg liker å tenke på hvert prosjekt som en slags ekspedisjon, og det blir nok flere sånne opplevelser som dette det neste halvåret:

*

Å bo på Ringvoll uten bil, er rimelig håpløst. Det gjorde meg ganske så isolert i våres. I fjor sommer fikk jeg låne en bil av noen gode folk, en bil jeg senere fikk kjøpe til vrakpant-pris. Dessverre ble det for dyrt å få den EU-godkjent på nyåret – i hvert fall for en som ikke skrur selv – så den endte i klørne til høggern. R.I.P., kjære Volvo.

Men jammen har jeg fått låne en bil nå også (folk er kule)! Har hatt den noen uker, og får låne den et par uker til. Det er snakk om en bitteliten el-bil som går maks 10 mil, så jeg har fått min erfaring med den beryktede rekkeviddeangsten. Men selv om det ikke er en bil egnet for langturer, er det en enorm befrielse å ikke være helt strandet på Ringvoll. Jeg er svært takknemlig, for det gjør disse sensommerdagene langt enklere og morsommere.

Holdt riktignok på å gå veldig galt på hjem fra byen søndag natt. Da var det en elg som bestemte seg for å krysse veien rett foran meg i 80-sonen rett borti her. Det må ha vært snakk om svært få centimetere som skilte elgen og bilen. Heldigvis kom vi alle fra det uten skader, både elg, bil og yours truly.

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?