The Cure på Hurricane!

Da sitter jeg atter bak skrivebordet i Bondegokk (også kalt Hobøl) etter en fantastisk festivalopplevelse i Tyskland.

Det var Jan, Roar og yours truly som tok denne forholdsvis impulsive turen til Hurricane, en festival ingen av oss hadde vært på før.

Vi fløy nedover til Hamburg på fredagen. Det var jo et godt tegn at selv flysetet hadde en låttittel av The Cure på seg!

Det er også deilig å kunne konstantere at flyskrekken, som virkelig var ekstrem for en del år siden, har forsvunnet for godt. Hvilepuls hele veien, noe jeg før ikke trodde var mulig.

I Hamburg nøt vi kvelden i St. Georg-distriktet, som jeg er veldig glad i. Her kjørte vi den samme pubrunden som Jan og jeg har tatt tidligere, hvor vi går i fotsporene til noen av Ingvar Ambjørnsens romanfigurer. For ti år siden anmeldte vi hver pub for Gateavisa.
Mye har skjedd på ti år, og puben Astra Pott var forsvunnet for godt. Enkelte av de andre pubene, som Frau Müller og Max und Consorten hadde gått i retning av å bli mer matsteder enn brune puber. Men sjarmen var da fortsatt i veggene likevel.

Og O’Pote, en restaurant som vi ga terningkast 6 for ti år siden, var fortsatt den samme. Deiligere andebryst vet jeg ikke om jeg har smakt. Kelneren var også den samme, og prikk lik som for ti år siden (akkurat som oss andre) (host, host).

Vi bodde på et pensjonat et stykke utenfor sentrum, men der tilbrakte vi kun de timene vi sov. Lørdagen ble det først frokost på Nagel ved jernbanestasjonen, før vi dro til Reeperbahn-distriktet. Her er det mange triste skjebner, men også mange perler av noen steder midt oppi all driten – i hvert fall om man liker metal eller punk.
Lehmitz var selvskreven, for her har jeg hengt en god del tidligere. Her havnet vi også på konsert med et coverband som sto oppe på bardiskene og spilte. Cool!

Ellers oppdaget vi også et sted kalt The Other Place, hvor det gikk i deilig 80- og 90-talls metal. Her var det lim på stolene, så det ble noen timer på stedet.

Så kom søndagen, og vi tok gratistog til festivalområdet, en reise på cirka 40 min. Festivalområdet var rimelig digert (70 000 mennesker), og sola steiket fra nesten skyfri himmel. 29 varme. Da er det fint at det er flust av serveringssteder med korte køer!
Forøvrig hadde de noen veldig stilige glass i forholdsvis hard plast (vi tok med en del hjem), og de kjører høy pant – 2 Euro. Dette burde vært en ide for norske festivaler også. Hadde det vært 20-40 spenn i pant for plasten, hadde nok ikke områdene sett ut som en søppelfylling etter konsertslutt.

Glassene hadde altså bilder av ulike rovdyr, og apropos Ambjørnsen & sånn, så var det jo morsomt med “De blå ulvene”:

Første band vi så, var Wolfmother, etterfulgt av Interpol. Så kom selve årsaken til hele turen: The Cure.

I sommer har de spilt nesten identisk setliste på festivalene, noe som er ganske uvanlig til Cure å være. Det betyr at man vet hva som står på menyen, og det er mange godsaker. Det er bare å glede seg til Øya, folkens! (Dere som skal dit.)

Shake Dog Shake, From The Edge Of The Deep Green Sea, Pictures Of You, High, Just One Kiss, Lovesong, Last Dance, A Night Like This, Just Like Heaven, Burn, Fascination Street, Never Enough, Wendy Time, Push, In Between Days, Play For Today, A Forest, Primary, Want, 39, One Hundred Years.
Ekstranumre: Lullaby, The Caterpillar, The Walk, Doing The Unstuck, Friday I’m In Love, Close To Me, Why Can’t I Be You?, Boys Don’t Cry

Robert Smith var i storform, og gliste bredere enn vanlig i kveldssolen. DEILIG konsert. Som alltid.

Etter The Cure spilte Foo Fighters. Greit å få krysset av dem på lista også, for de har jeg aldri sett før.
Selv om enhver annen konsert selvsagt vil oppleves som en stusslig dessert etter inntak av selveste Cure. 🙂

Mandagen våknet vi sakte men sikkert til liv utover dagen på utendørsserveringen til henholdsvis Nagel og Max und Consorten – før flyet fikk oss tilbake til Gnoreg sent på kvelden.

*

TAKK TIL GUTTA BOYS for en nydelig tur! Og takk for at dere beordret blakkfanten å være en skikkelig snylter.

Og apropos det, kjære blogglesere: Om noen av dere skulle trenge eller høre om noen som trenger mine tjenester i disse dager, er jeg SVÆRT TAKKNEMLIG om dere gir beskjed! Jeg trenger jobb ASAP!

Minner også om kvantumsrabatt på Og det MENER jeg, om noen vil prakke bøker på venner/uvenner. 🙂

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?