Takk for festen!


Foto: Victor Skimmeland

Takk til alle som kom på bokfesten på Vaterland i går!

Enkelte kom til og med langsveisfra, og det setter jeg stor pris på.

I dagene i forkant var det litt spenning knyttet til om bøkene ville komme i tide, siden det var forsinkelser hos trykkeriet. Men heldigvis kom bøkene trygt til forlaget dagen før festen. 🙂

Blant gjestene i går var blogger Victor Skimmeland, som driver preacher.no, og jeg har fått lov til å gjengi intervjuet han gjorde til bloggen sin. (Eneste jeg angrer på, er at jeg ikke rettet på betegnelsen “thriller”, siden Veien-serien strengt tatt ikke tilhører en slik sjanger. Men jeg håper jo at bøkene er spennende for leseren likevel!) 🙂

Du kan også høre intervjuet som lydfil.

*

Gjennom historien går det en rød tråd, og til tider har tråden vært blodrød. Nå har David Åleskjær kastet seg over sitt hittil mest ambisiøse prosjekt. Kirkehistorien skrives på nytt som spenningsromaner, og ikke sjelden sett med øynene til de kristne som kirken selv forfulgte.

— Vi møter David på Vaterland Bar & Scene i Oslo. Han er nå ute med den ferske thrilleren «Keiser og kors» hvor vi møter helter som Peter, Paulus – og selvfølgelig Jesus. Men også skurker som den onde, romerske keiseren Caligula.

David. Hvordan forberedte du deg til denne serien? Du har planer om å skrive deg gjennom to tusen år med kirkehistorie i form av spennende romaner, og det er ikke noe lite mål. Fortell.

Jeg har jo alltid vært veldig interessert i kirkehistorie. Jeg har lest mye om det, men det hadde vært gøy å dykke enda mer inn i det. Nå har jeg på en måte et omriss, den store, røde tråden i hodet. Men denne romanserien blir en unnskyldning til å dykke mer inn i enkeltdetaljer i hvert eneste århundre, og det gleder jeg meg veldig til.

Ja til Jesus, blææh til kirken. Sånn framstilles du av og til i forhold til tro og kirke. Hva er egentlig greia di med Jesus og prester?

— Altså, jeg er glad i både Jesus og prester, jeg, men jeg tenker at ofte har det blitt lagd en slags religion av Jesus. Han kom med en anti-religion. I mine øyne avskaffet Han hele systemet med prester. Nå er vi alle prester. Dette er jeg opptatt av. Derfor har jeg også skrevet en bok som heter «Jesus vs. kristendom».

— Ofte setter vi Jesus og Jesu lære og Den hellige ånd inn i de systemene Han tok et oppgjør med, nemlig den gamle pakt, for å bruke en kristen sjargong. Vi gjør den nye pakt om til den gamle pakt.

Du har mange jern i ilden, David. Hvilke andre bøker kan vi regne med å se fra deg i tida framover?

— Ja, blant annet «Jesus vs. kristendom». Så skriver jeg også på en biografi om min far, Åge Åleskjær. Den er også ti år forsinka, i likhet med de andre prosjektene mine, he he. Så den kommer, og så kommer det også oppfølgere i serien «Veien», selvsagt.

*

Takk til Victor for omtalen!

Ønsker du et eksemplar av “Veien”, kan du bestille direkte fra forlaget.

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?