Sommermeny i bloggen

Ja, etter helgens festival har jeg skjønt at det faktisk er sommer. Så la meg da presentere sommermenyen her i bloggen. Den vil i hovedsak gjelde patroner, så om du ikke er en slik, er det bare å bli med på laget! 🙂

PAPPAS (T)RO

Hovedfokus på skrivefronten i sommer, blir PAPPAS (T)RO, biografien om fattern, som jeg begynte på for altfor mange år siden. Det arbeidet vil prege bloggen en del. Neste april blir fattern hele 70, og jeg vil gjerne ha boka ute i god tid før det.

Forøvrig er det nok mulig den ender opp med å hete FARS (T)RO. For meg er det helt unaturlig å kalle fattern for “far”, høres i mine ører ut som noe sosse-greier. Samtidig høres “pappa” åpenbart veldig barnslig ut for mange andre, deriblant aktuelle forlag. Og FATTERNS (T)RO blir litt for harry som tittel. Så jeg kapitulerer vel mest sannsynlig for overmakta.

REDD FINNSKOGEN!

Det gjør jeg derimot ikke i en viss annen sak! Neste uke går ferden 94 % sikkert til Finnskogen. Der skjer det nemlig tragiske ting for tiden. Det skal bygges vindmøller her i landet, og av alle tenkelige steder har man blant annet valgt Finnskogens høyeste sted, selveste Kjølberget, som ligger langs Finnskogleden – en lang turvei som blant annet står på lista over Unescos potensielle verdensarv-steder.

Når man ser hvilke steder de har valgt ut som for vindmøllparker her i landet, skulle man nesten tro det var en spøk, men det er det dessverre ikke. Raseringen av noe av det vakreste norsk natur har å by på, er allerede godt i gang, og kreves umiddelbar handling fra mange om det skal være håp om å stanse galskapen. Dette er noe som engasjerer meg sterkt, og som jeg er villig til sivil ulydighet for. Så kanskje neste uke vil innebære bøter og glattcelle, det vil tiden vise.

Det jeg synes er så trist, er at noen forsøker å lage en oppkonstruert konflikt mellom miljøvern og naturvern i denne saken. Selv Bellona, som jeg tidligere hadde så stor respekt for, har blitt EU-kapitalens talerør. De mener vi må ofre naturromantikken for å få ned utslipp, enda FNs klimapanel nylig sa at utryddelse av sårbar natur er en minst like stor trussel for planeten vår. Du kan ikke drepe rødlistede arter og samtidig tro det er en god gjerning for miljøet, all den tid vi har uendelige muligheter til å få ned det totale energiforbruket isteden! Som en god artikkel nylig forklarte, så er konseptet grønn vekst klin umulig, Det er konseptet vekst vi må til livs i denne sammenhengen, og da er naturromantikken uhyre viktig å bevare for kommende generasjoner!

Jeg har altså et holistisk syn på miljøvern og naturvern. I ledige bloggstunder der oppe på Finnskogen tenker jeg å blogge om en annen holisme – nemlig ånd, sjel og kropp. Et omdiskutert emne i deler av kristenheten! Selv tror jeg manglende kunnskap om dette har påvirket store deler av kirkehistorien i negativ retning.
(Noen vil kanskje da sikkert tenke at jeg ikke er kvitt innflytelsen fra den skumle trosbevegelsen på 90-tallet. Vel, den som er patron, får se!) 🙂

PATMOS?

Det er en drøm å dra til Patmos igjen i år, men det avhenger av sponsing/jobb og diverse.

Selv om det er PAPPAS (T)RO som er hovedfokus i sommer, er SYV BYER OG EN ØY så å si ferdig. I løpet av en ny uke på Patmos kan manuset bli naila. (Boka er altså 60 % reisebok med handling fra øya Patmos og de syv byene som nevnes i åpningen av Åpenbaringen, og 40 % teologi basert på samme verk.)

I så fall vil nok bloggen også bli full av innlegg om endetid, Anti-krist, preterisme, Israel, 666 osv. den uka. Og da er jeg ekstra glad for å kun måtte tenke høyt overfor dere patroner, og ikke i all offentlighet! 🙂

YMIST ANNA

Av mer feriemessige ting som skjer i sommer, og som alle blogglesere vil kunne lese om, patron eller ei, er Tons of Rock og Øya-festivalen. På sistnevnte spiller selveste The Cure, som de fleste av dere sikkert vet at jeg har et noe ekstremt forhold til.

Det blir noen villmarksturer med 10-åringen, samt en tur til Rondane. Har også lyst til å ta Victoria med på et kristent sommerstevne i år, siden slike var en stor og positiv del av min egen oppvekst. Hvis noen har noe familievennlig sommerstevne å anbefale i perioden mellom 8.-21 juli, er det bare å komme med anbefalinger!

I sommer skal det også tas mange kjentmannsposter, og de blir alle blogget om.

PATRON-WEEKEND!

Ellers jobber jeg med å finne passende sted og tidspunkt for den årlige patron-helgen. Det blir nok på sensommeren/tidlighøsten, kanskje en av de første helgene i september. Lover å lande dato ganske snart, siden mange av dere busy folk.
Sikler blant annet på det stedet her, hvor vi kan ha det ganske luksuriøst i forhold til tidligere, til godt under tusenlappen pr pers for hele helgen.

Men er kanskje litt for langt unna, eller? Hm. Tenke, tenke …

*

Til sist: På sommermenyen står selvsagt også resten av mine kjetterske tanker om det magisk-sakramentale, samt at dere kan følge Georg videre på hans reiser. Dere skal også få flere tanker om helbredelse og fortsettelsen av fortellingen om Hans Nielsen Hauge.
Og kanskje også noen altfor ærlige tanker om det å være singel andre sommeren på rad. 🙂

Dessuten kommer det noen flere episoder om Tekla, men de slettes snart, i god tid før “Veien 2” kommer ut.

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

2 thoughts on “Sommermeny i bloggen

 1. Det nærmer seg at jeg får blitt med på patron-tur 🙂
  Ikke i år, det går ikke, men neste eller det året som kommer etter det neste…
  Ellers, gleder meg til Pappa’s tro
  Mest for det historiske og hvorfor folk og sånn – og miljø og slikt… og gjennom det “finne meg sjæl” –
  men også fordi jeg etter hvert, gjennom deg og litt Thomas i forkynnelse, har fått med meg at det også har vært voldsomheter foreldrene dine har stått oppi, samtidig som de har hatt omsorg for barn. Ikke visste vel jeg at slikt foregikk…

  Sier det sikkert flere ganger: god sommer!

  • God sommer! Da ser jeg fram til at blir med på Patron-tur neste år eller 2021! Er veldig hyggelig på disse turene (synes nå jeg, i hvert fall)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?