Skal det være et x av “Veien”?

“Veien” går i trykken på mandag! Jippi!

Boka kan du nå bestille direkte fra forlaget eller andre nettbokhandlere.

For de som aldri har hørt meg mase om “Veien” før: Dette er første bok i en romanserie som tar deg med på en reise gjennom kirkehistorien.

Vi begynner fortellingen med de aller første Jesus-troende, men det er mitt ønske å skrive meg helt fram til vår egen tid. Det er svært mange spennende personligheter fra ulike århundrer som det kan være vel verdt å stifte nærmere bekjentskap med! Kanskje har også en del av dem noe å si oss i dag?
Jeg tror det går en rød tråd tvers gjennom hele kirkehistorien. Til tider har denne tråden vært blodrød. Ofte ble de som ivaretok det opprinnelige budskapet ansett for å være kjettere. I mange århundrer befant den sanne kirken seg i hovedsak utenfor den offisielle kirken, og ble forfulgt av denne.
Men gjennom hele historien har Ånden vært i virksomhet, både innenfor og utenfor de rammene ulike kretser har gitt budskapet.

I hver bok kommer jeg til å la én karakter fra persongalleriet få mer plass enn de andre. I denne første boken har jeg valgt Caligula. Han er litt perifer i forhold til bibelfortellingen og befant seg på øya Capri, langt borte fra datidens Palestina. Men det er ikke usannsynlig at de på Capri mottok mange brev om diverse hendelser i Jerusalem. Caligula spilte sin egen rolle i en brutal såpeopera full av intriger og svik, uten å forstå at verdenshistoriens største drama utspilte seg i hans samtid.

FRA PERSONGALLERIET I FØRSTE BOK:

JOHANNES – en av de tolv nærmeste disiplene til Yeshua. Han er den yngste i gjengen, og til tider kan det virke som om Yeshua setter ham høyest av dem alle.

PETER – også en av de tolv. Har en brokete fortid, og kan til tider være brå i kjeften. Sier ofte ting før han rekker å tenke seg om. Men det innebærer også en direkte ærlighet som Yeshua setter pris på.

SAULUS – en av de sterkeste motstanderne til Yeshua og disiplene. Saulus er en høyt utdannet skriftlærd som opplever Yeshuas påstander som den reneste blasfemi.

CALIGULA – sønn av krigshelten Germanicus. Har mistet store deler av familien sin, og idet vi først møter ham, er han på vei til keiseren, som er ansvarlig for det hele.

TIBERIUS – keiser i Roma, bosatt på øya Capri.

THRASYLLUS – keiserens private astrolog og rådgiver.

JUNIA CLAUDILLA – Caligulas kone.

MACRO – leder for Pretorianergarden, etter at Sejanus har mistet samme stilling på grunn av forræderi.

HERODES AGRIPPA – sønnesønn av Herodes den store, og en del av det konfliktfylte Herodes-dynastiet. Ønsker mer makt enn han har, og håper vennskapet med keiserfamilien kan hjelpe ham med det. Dessverre utgjør hans store gjeld et problem.

SIMON MAGUS – forkynner/magiker som tilhører retningen som kalles «gnostisisme». Forsøker å innynde seg hos Yeshuas tilhengere for å få til et samarbeide med dem.


Ruinene av Villa Jovis på Capri, som jeg besøkte i forbindelse med research til denne boka og “Det mystiske ansiktet”.

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?