Skal det være et x av “Veien”?

“Veien” går i trykken på mandag! Jippi!

Boka kan du nå kjøpe direkte fra meg. (Den kan også bestilles fra forlaget eller andre nettbokhandlere, men du putter mer i lomma på Blakke Skribenters Smør-på-brødskiva-Fond om du bestiller direkte fra forfatteren selv). 🙂

Pris er kun 199 + porto, totalt kr 278. Bruk gjerne Vipps 94 12 36 34, og husk å oppgi adressen, så er boka på vei så fort den kommer rykende fersk fra trykkpressene.

Gi beskjed om du vil jeg skal signere den. Kan til og med skrive en liten julehilsen til tanta di, så er du allerede ferdig med julegave til henne.

*

For de som aldri har hørt meg mase om “Veien” før: Dette er første bok i en romanserie som tar deg med på en reise gjennom kirkehistorien.

Vi begynner fortellingen med de aller første Jesus-troende, men det er mitt ønske å skrive meg helt fram til vår egen tid. Det er svært mange spennende personligheter fra ulike århundrer som det kan være vel verdt å stifte nærmere bekjentskap med! Kanskje har også en del av dem noe å si oss i dag?
Jeg tror det går en rød tråd tvers gjennom hele kirkehistorien. Til tider har denne tråden vært blodrød. Ofte ble de som ivaretok det opprinnelige budskapet ansett for å være kjettere. I mange århundrer befant den sanne kirken seg i hovedsak utenfor den offisielle kirken, og ble forfulgt av denne.
Men gjennom hele historien har Ånden vært i virksomhet, både innenfor og utenfor de rammene ulike kretser har gitt budskapet.

I hver bok kommer jeg til å la én karakter fra persongalleriet få mer plass enn de andre. I denne første boken har jeg valgt Caligula. Han er litt perifer i forhold til bibelfortellingen og befant seg på øya Capri, langt borte fra datidens Palestina. Men det er ikke usannsynlig at de på Capri mottok mange brev om diverse hendelser i Jerusalem. Caligula spilte sin egen rolle i en brutal såpeopera full av intriger og svik, uten å forstå at verdenshistoriens største drama utspilte seg i hans samtid.

FRA PERSONGALLERIET I FØRSTE BOK:

JOHANNES – en av de tolv nærmeste disiplene til Yeshua. Han er den yngste i gjengen, og til tider kan det virke som om Yeshua setter ham høyest av dem alle.

PETER – også en av de tolv. Har en brokete fortid, og kan til tider være brå i kjeften. Sier ofte ting før han rekker å tenke seg om. Men det innebærer også en direkte ærlighet som Yeshua setter pris på.

SAULUS – en av de sterkeste motstanderne til Yeshua og disiplene. Saulus er en høyt utdannet skriftlærd som opplever Yeshuas påstander som den reneste blasfemi.

CALIGULA – sønn av krigshelten Germanicus. Har mistet store deler av familien sin, og idet vi først møter ham, er han på vei til keiseren, som er ansvarlig for det hele.

TIBERIUS – keiser i Roma, bosatt på øya Capri.

THRASYLLUS – keiserens private astrolog og rådgiver.

JUNIA CLAUDILLA – Caligulas kone.

MACRO – leder for Pretorianergarden, etter at Sejanus har mistet samme stilling på grunn av forræderi.

HERODES AGRIPPA – sønnesønn av Herodes den store, og en del av det konfliktfylte Herodes-dynastiet. Ønsker mer makt enn han har, og håper vennskapet med keiserfamilien kan hjelpe ham med det. Dessverre utgjør hans store gjeld et problem.

SIMON MAGUS – forkynner/magiker som tilhører retningen som kalles «gnostisisme». Forsøker å innynde seg hos Yeshuas tilhengere for å få til et samarbeide med dem.


Ruinene av Villa Jovis på Capri, som jeg besøkte i forbindelse med research til denne boka og “Det mystiske ansiktet”.

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?