Ramm konsert

Søndag ble det plutselig Rammstein-konsert på yours truly. Dro sammen med Jan Banan Heisekran og Tanja.

Har ikke noe voldsomt forhold til bandet, egentlig. Men hadde jo skjønt at det var en av de greiene som er veldig fint å få krysset av på lista.

Konserten var så fullstendig over all forventning. Nå må jeg prøve å få til Trondheims-tur neste år, for dette vil jeg gjerne oppleve igjen. Forventet selvsagt mye pyro og effekter, men at de skulle ta den ut, kom som et sjokk. Det er vel rett og slett ikke fysisk mulig å gjøre sceneproduksjonen større uten at det blir helt teit. Det var en to timer lang nyttårsaften på anabole stereoider. Kjente det lukta svidd av skjegget mitt innimellom, og visste ikke alltid om det var bassen som hamret i brystet eller hjertet som forsøkte å slå seg ut av huden.

En ting er effektene. Men også selve konserten og det musikalske satt som et skudd. Voldsomt pompøst og vakkert, ispedd store doser humor oppi alt. Som en gjenoppstått Wagner på speed.

Rett og slett digg. Avisene har unisont trillet seksere på terningene, og noe annet ville vært uhørt. Dagsavisen kaller det til og med en av de største og beste konsertene på norsk jord noen sinne. Selv om det er veldig store ord, er det jammen ikke lett å fnyse av påstanden heller.

Alle foto: Tanja Michelsen

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?