Patroner roler gata


Foto: Øyvind Kleiveland

Som en merkelig blanding av wannabe-forfatter og wannabe-evangelist (eller noe sånt), og til og med wannabe-filmskaper, har jeg gjennom årene tydd til mange rare gimmicks for å skaffe midler til ymse prosjekter.

Jeg har gått fra Oslo til Helvete (som ligger i Østerdalen, i tilfelle du ikke visste det), gått med Justin Bieber-klær på Tons of Rock, vært veggis en måned, +++.

Selv om disse nevnte sprellene var morsomme å utføre, har det ikke vært morsomt å stå med hatten i hånda gjennom årene. Sånt betaler man med stoltheten sin. Moro var det heller ikke da det mest kostbare prosjektet – filmen “Asfaltevangeliet” – som så mange gode og dyktige mennesker ga penger, tid og innsats for å realisere, gikk dundrende konkurs, utelukkende takket være yours truly. Det hele endte opp totalt mislykket, til tross for flere fine enkeltscener (som jeg har tenkt å lime inn på smooth vis i en ny versjon).

Da sitter det litt langt inne å si: “Hei, folkens, nå har jeg fått enda en idé, gidder dere å sponse en gang til?”
Samtidig hadde jeg klikka fullstendig om jeg ikke kunne fått utløp for det som brenner i hjertet.

Etter å ha gjort alle slags stunts og mast i øst og vest, var det ganske deilig å oppdage konseptet Patreon. Det brukes av skribenter, kunstnere, tegneserietegnere, musikere, filmskapere og alle slags kreative folk som trenger litt drahjelp, og går helt enkelt ut på at folk bidrar med et fast beløp hver måned. Som regel vil de da til gjengjeld få noen såkalte “perks”, ulike belønninger.

I skrivende stund har jeg oppnådd 68 % av målet om å skrive på halvtid, noe jeg er utrolig takknemlig for. “Patroner” har gjort mitt kreative liv svært mye enklere, noe som også er grunnen til at prosjekter nå endelig begynner å se dagens lys etter alle disse årene.

Men det hadde vært ekstremt digg å øke prosenten ytterligere nå på starten av 2019. For inspirasjonen er vanskelig å holde i sjakk for tiden, og mange bekker små kan utgjøre en stor å. (Det skal nemlig ikke så altfor mye til for å få en sjel som meg skikkelig i gang. Jeg er vant til å få mye ut av lite, noe jeg har lært av et langt liv hvor det som brenner i hjertet som regel har fått forrang framfor god inntekt.)

Så hvis du har trua på ting og tang jeg driver med, til tross for både dundrende konkurser i fortiden og totalslakter i nåtiden, er du HJERTELIG VELKOMMEN til å bli med i sekta!
(Blir du patron, så hiv deg forresten gjerne med på vår lukkede fjesgruppe.)

*

En ting til. Det er altså mange ildsjeler på Patreon, og i tillegg til yours truly kan jeg tipse om følgende folk:

Torbjørn Lien. Ja, vi snakker om skaperen av tegneserien Kollektivet. Han har NETTOPP blitt med på Patreon, og tilbyr mange kule ting til sine påtroner.

Paul Ellis. For dere som tilhører samme tro som meg: Denne fyren er en nådeforkynner av rang, som har hjulpet meg ut av mang en teologisk floke. Han er også gavmild mot sine patroner; du får bøker og tekster og det ene med det andre. Selv gir jeg bare en stusslig dollar i måneden, og for det har jeg fått UTROLIG mye godt lesestoff!

Jan Helge Lillevik. Fantasy-forfatter og kul fyr, som fortjener langt mer respons på Patreon enn det han har fått så langt. Han tar i motsetning til mange ikke bidrag pr. måned, men pr. fortelling han skaper.

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?