På besøk i Evangeliehuset

Søndag var det tid for min andre tale på 13 år (etter at den første ble holdt i Kingdomkirken for to uker siden).

Etter en inspirasjonsfylt og svært effektiv skriveuke, ble en sliten gammel skribent plukket opp av kompis/nabo Jan Banan Heisekran utpå dagen. Denne gangen gikk ferden til Evangeliehuset Romerike, som befinner seg på et sted kalt Åsgreina. Det er rimelig utenfor allfarvei (i hvert fall hvis man kjører de snarveiene som GPS-en foreslår). Likevel var det fullt av folk i menighetslokalet, og menigheten har i øyeblikket planer om å bygge ut fasilitetene ytterligere.

Pastor Lars Kraggerud (på bildet over) og andre i lederteamet hadde sørget for at The Cure gikk på anlegget mens folk drakk kaffe og spiste kaker før selve møtet, samt etter at møtet var slutt.
Ikke nok med det, men under kollekten ble det annonsert at forsamlingen skulle få høre en fantastisk fin låt – og så ble “The Last Day of Summer” spilt over anlegget.

Og det kom visst inn 5800 kroner til et prosjekt i Pakistan, så da bør alle menighetsledere som leser dette notere seg at Cure funker bedre som kollektmusikk enn Hillsong! 🙂

Men seriøst: Tusen takk til menigheten for denne svært hyggelige Cure-gesten, som fikk en nervøs predikant til å senke skuldrene ganske mye. Du skjønner at det er en avslappa menighet når du hører “Pictures of you” i det samme du går inn døra.

Å være på Åsgreina var en deilig opplevelse. Man føler ektefølt varme fra så mange mennesker, og menigheten er gjennomsyret av god atmosfære.
Menigheten består åpenbart av mange leseglade også, for her gikk det jammen unna med bøker etter møtet!
Moro!

Nå begynner jeg snart å bli varm i trøya, og ser fram til å besøke flere menigheter. Ingen konkrete datoer som venter i øyeblikket, men det er flere ting på gang. (Er forresten du interessert i et besøk i din menighet, må du gjerne sende en e-post til hqfilm@gmail.com).

*

Slet med å komme meg helt tilbake til Hobøl etter møtet (jeg bor over en mil fra nærmeste togstasjon, og bilen min trenger helbredelse). Men hadde tilbud om skyss med Jan etter hans nattevakt i Oslo.
Dermed ble det døgning i sentrum. Vi ankom Oslo ganske sent på kvelden, men heldigvis er det nok av steder som har rause åpningstider på stille søndager også. Hadde tatt med meg en del papirer og jobb, og satte meg etterhvert i baren på RockIn på Grønland for å jobbe der. Det funka greit; metalmusikk som bakgrunnsstøy virker faktisk skjerpende på konsentrasjonen til tider.

Etter noen timer på RockIn dro jeg til Bonanza på Youngstorget. Men da jeg skulle betale for ølen, fant jeg plutselig ikke bankkoret mitt. Heldigvis lot det seg gjøre å vippse bartenderen, men jeg undret meg grønn på hvor kortet var blitt av. Hadde da ikke møtt potensielle lommetyver på veien …? Eller …?
Så kom jeg på at jeg hadde kastet en bunke ferdigleste utskrifter om selotene på Masadaborgen (research til “Veien 2”) i søppelkassen rett utenfor RockIn. Disse hadde jeg stappet i jakkelomma på vei ut av puben, hvor også bankkortet befant seg.

Skyndte meg tilbake til Grønland. Etter å ha gravd dypt og lenge i søppelkassen, hadde jeg plutselig bankkortet i hånda. Puh …

Hvis du hører rykter om at det er så dårlig stilt med Åleskjær for tiden at han har begynt å rote etter matrester og flaskepant i søppelkasser på Grønland, så kan du vite at det ikke er fullt så ille som det, altså. (Selv om jeg er svært takknemlig for flere patroner!) 🙂

Klokka 09 var jeg hjemme på Ringvoll igjen, og så fram til en god dags søvn etter våkenatten. Men all kaffen jeg hadde drukket etter pubenes stengetid, samt den sterke inspirasjonen på “Veien 2”, gjorde at Jon Blund ikke ville komme på besøk. Hjalp ikke med søvndyssende fortellerstemmer fra Storytel engang, selv om det vanligvis pleier å funke som ei kule.

Da mandagskvelden kom, hadde jeg avtalt kinotur med Frøy. Det begynner å bli ganske lenge siden hun og jeg fant på noe, så det var på tide. (Hun er altså den femten år gamle halvsøstra til Victoria, for dere som eventuelt ikke vet det.)
Vi fikk låne bil, og så filmen “ALITA – Battle Angel” i Ski. Frøy syntes det var noe av det bedre hun hadde sett, så det var jo et heldig valg av film.

Nå er klokka 01:20, og jeg tør egentlig ikke regne ut hvor mange timer det er siden jeg sov sist, for da får jeg bare noia. Men nå skal jeg STRAKS besøke Drømmeland, og ser virkelig fram til å tilbringe en viss tid der. Skal være uthvilt når lillejenta kommer utpå dagen i morgen (vi skal ha vinterferie sammen).

Skal bare skrive litt mer på “Veien 2” først … 🙂

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

3 thoughts on “På besøk i Evangeliehuset

  1. Det kan jo være en lykke hvis en finner en flaske i bosset.. En kan jo vinne en mill i røde kors pantelotteri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?