Nydelig festivalhelg

Håper dere alle har hatt en fin pinsehelg! Selv har jeg vært på Lyse Netter på idylliske Albyhagen på Jeløya i Moss. Deilig! Dessverre har jeg lite bilder fra helgen (dårlig blogger, ass!).

Festivalen ble arrangert første gang i fjor. Da dro jeg dit bare for å se Wovenhand første kvelden, men ble værende på hele festivalen fordi det rett og slett var så saiko hyggelig der.
I år var det ingen band jeg hadde noe voldsomt forhold til, så jeg dro utelukkende for å få oppleve den samme gode festival-vibben som sist.

Og jeg fikk da med meg noen band også. Timbuktu, som vel er så langt fra mine sjangerpreferanser som det er mulig
å komme, leverte en konsert som ga selv yours truly dansefot (noe han svært sjelden får). Det var umulig å ikke bli smittet av energien og finessene i musikken. Dessuten har jo en av tekststrofene hans nærmest blitt et slags motto for meg:

För det ordnar sig, det gör det alltid,
jo, det löser sig, så brukar allt bli,
det kommer fixa sig till slut,
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur,
och flera mil ifrån, det ordnar sig.

Så også denne helgen. For det er jo noen praktiske utfordringer, da, når man bor i Gokk, ikke har bil for tiden, og dessuten ikke driter mammon slik at det bare er å ta inn på nærmeste hotell (som kjører blodpriser i forbindelse med stor festival-pågang). Utfordringer nok til at de fleste sikkert hadde valgt å bli hjemme. Men det er fordi de ikke har skjønt at det ordnar sig, det gör det alltid. Dermed går de glipp av mye moro. Man må bare dra!
Ugh! Hjortefot (og Timbuktu) har talt.

En av ildsjelene bak festivalen, Tom, hadde vært så kul å forære meg et festivalpass. Dette skulle hentes på puben Kråkereiret i Moss. Jeg satte meg ved bardisken med en mindre god bok.
Så kom det etterhvert en annen fyr inn og satte seg på barkrakken ved siden av. Etter kort tid dro han kjensel på meg, siden vi hadde en del felles referanser fra fortiden. Jeg kunne bekrefte at jeg var David, for det var jeg nemlig sist jeg sjekka. Og Audun, som han het, viste seg fort å være verdens hyggeligste fyr, og tilbød sporenstreks tak over hue da han skjønte at jeg ikke hadde losji.

Så i tillegg til å være på festival, har jeg i helgen hengt med en helt unik familie. Jeg veit ikke hvor jeg skal begynne. For noen folk. Audun og jeg har ledd så mye at jeg har fått midlertidig six-pack (den forsvinner nok snart igjen). Jeg har også satt personlig rekord i antall timer tilbrakt i utendørs boblebad. Kommer til å ha skrukkehud helt til jeg får det naturlig på grunn av alderdom (hvis jeg ikke ler meg ihjel før den tid).

Det ordnar sig. Slik har hele helgen vært. Som da taxi-køene etter festivalslutt er altfor lange, og Audun stanser en tilfeldig bil i gata, som kjøres av en trävlig svensk som får oss helt fram til døra til utestedet vi skal til, og nekter å ta imot grunker for bryderiet. “Pay it forward”, var hans oppfordring.
Jeg lover, svensken. Skal bare få meg en bil først. Det ordnar sig.
(Ja, tror du ikke jeg ble kjørt helt til døra hjemme utpå søndagen også!)

Selv værgudene har spilt på lag. De unnagjorda sitt raseri dagen før festivalen. Englene sluttet å pisse omtrent samtidig som første band gikk på scenen hver dag, og lot oppholdsværet vare helt fram til siste band gikk av sent utpå kvelden. Jeg tror alt som finnes av krefter, både synlige og usynlige, elsker Lyse Netter. Hele Moss og omegn, alle mennesker og alle utesteder, blir inntatt av en god atmosfære under denne festivalen. 🙂

Som alltid ligger jeg et stykke bak skjema på ting og tang, så jeg har fram til nå hatt mer følelse av mars/april enn av sommer. Men nå som første festival er unnagjort, begynner jeg sakte men sikkert å ta inn over meg at vi faktisk har kommet til SOMMEREN 2019! Jo-hoooo!

*

Forrige uke ble det dårlig med blogging, da dataen min gikk i svart. Helgens tur til sivilisasjonen viste at det kun var strømkabelen det var noe galt med, så nå blir det fullt mas fra meg igjen! (Dere patroner kan i dag også lese noen enkle pinsetanker.)

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

3 thoughts on “Nydelig festivalhelg

    • Ameeeen, brotha who doesn’t call himself a brotha! 🙂

      Ser fram til å henge med ateisten som gauler Jerusalems “Neutral” og driver åndsmakter ut av folk i en maxi-taxi en annen gang også! 🙂

      Takk for gjestfriheten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?