Ny kjentmannsbok

Det ble ikke mange timers søvn etter Patron-festen på Skui Gård. For klokken ti morgenen etter var det lansering av ny Kjentmannsbok.

Jeg har gledet meg like mye til dette som en kid til julaften.

For dere som ikke vet hva det er snakk om: Annethvert år utgir Skiforeningen en bok med 50 poster fordelt på ulike deler av Oslomarka. Så har man tre år på å finne disse postene, som gjerne byr på spennende historie og perler man kanskje tidligere har gått rett forbi på skogsveien uten å vite om.
Tar man 15 poster, blir det bronse. 25 er sølv. 40 eller mer er gull.

Hadde jo mange beskrivelser av kjentmannsturer her i bloggen, i rotete rekkefølge, fra de to forrige bøkene. Kanskje dukker de innleggene opp igjen en eller annen dag i mer systematisert form. Kven kveit? (Mine bloggveier er uransakelige.)

Men på turene som nå følger, tenkte jeg å gjøre det så bloggvennlig at jeg tar dem i den rekkefølgen de har i boka. Det krever selvdisiplin, for det er enkelte poster som frister mye mer enn andre. Men alle skal jo tas uansett, så da kan jeg like godt være litt ryddig for en gang skyld.

Ikke usannsynlig at de første postene tas i løpet av uka. Det vil si, post 31 er allerede tatt, for det var der lanseringen fant sted, med høytidelig avduking av posten. Vi snakker om Holen, en gammel plass midt mellom nedfartene nederst i Wyllerløypa.

Nabo/kompis Jan er allerede med i sekta. På søndag ble Jan Helge og Inger-Lise også med, direkte fra festen på Skui.
Et eller annet sted i dette klippet ser du fire trøtte svartkledde i fortfilm:

Bli med DU også, da vel! Ut på tur!

(Turfotoene i innlegget er knipset av Jan Luneborg.)

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

One thought on “Ny kjentmannsbok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?