Jesu kropp?


Foto: Skjermdump rappet fra dagen.no

Dagen har nå et oppslag om en ny bronsestatue av Jesus, laget ut i fra målene som likkledet i Torino gir oss.

Dette er ikke første gang man lager en replika av “Jesu kropp” basert på likkledet, men denne siste fremstår dyrere og mer forseggjort enn tidligere versjoner.

Dagens overskrift lyder slik: “Forskere fastslår Jesu høyde og vekt”. Det er vel ingen forskere i verden som kan fastslå noe slikt, all den tid likkledet i Torino fortsatt er svært omdiskutert blant forskere. Ingen kan si med sikkerhet at dette er Jesu eget likklede, siden Den romersk-katolske kirke inntil videre ikke har godkjent nye karbondateringer (de forrige viste seg å være forurensede).

Likkledet er en viktig del av plottet i min roman “Det mystiske ansiktet”. I forbindelse med research til denne boka, dro fotograf Jan Luneborg og jeg nedover til Torino for å se kledet da det ble utstilt i 2015. Neste gang det skal stilles ut, er i 2025.Foto: Jan Luneborg

Jeg er i utgangspunktet åpen for muligheten for at det kan være snakk om Jesu likklede. (Mine romanfigurer forsøker å finne ut av det, og jeg lot min egen nysgjerrighet rundt kledet få utløp gjennom deres tanker og handlinger. I romanen blir du oppdatert på det viktigste som har skjedd innen forskningen på kledet.)

Samtidig er jeg en smule skeptisk, må jeg innrømmme. Når Dagen i sin ingress skriver at forskere nå har “fremstilt flere 3D-modeller av det som ANTAGELIGVIS er Jesu kropp” (min utheving), synes jeg dette er en ganske vågal påstand i lys av informasjonen vi sitter på. Det kan nemlig godt hende at kledet stammer fra middelalderen. Vi vet rett og slett ikke i skrivende stund.

Anyway, i anledning denne saken skal du herved få boka billig av meg.
Vipps over 150 kroner til 94 12 36 34, og husk å oppgi adressen din, så er bok sporenstreks på vei.
Porto er inkludert. Og jeg legger også ved et eksemplar av “Uteliv” på kjøpet.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?