Jeg lengter etter Patmos


Foto: Jan Luneborg

Det livnar for alvor i lundar, og jeg kjenner lengselen etter Patmos sige inn over sjela.

I april i fjor besøkte jeg denne greske øya for første gang. Besøket ga så mersmak at jeg var tilbake på øya tidlig på høsten.

Og nå lengter jeg tilbake igjen. Har til og med drømt om Patmos flere netter i det siste.

Gamle blogglesere husker kanskje at jeg vurderte å organisere en tur dit i år. Responsen på det var helt enorm. Mer enn 150 personer har bedt om å få tilsendt mer informasjon dersom det skjer noe på den fronten.
Men yours truly er ikke helt klar for å leke reiseleder riktig ennå. Kanskje neste år.
Likevel er det jo bare å rekke opp hånda hvis noen eventuelt kunne tenkt seg å henge med nedover en eller annen gang i år.

Forrige gang jeg var der, jobbet jeg med boka “Syv byer og en øy”. Det meste av teksten er ferdig, og alle nødvendige bilder er tatt. Men det hadde vært skikkelig deilig å sitte på Patmos og gjøre en aller siste finpuss på teksten før høsten.

Patmos er altså øya hvor Johannes fikk synet som beskrives i Bibelens siste bok. Her forleden fikk jeg en pappeske full av gamle bøker på døra (TAKK, RITA!), hvorav halvparten er såkalte endetidsbøker. Her er titler som “Drønn av hovslag: De fire rytterne i Åpenbaringen” av Billy Graham, “Endetiden i profetienes lys” av Sverre Kornmo, “Profetisk verdenshistorie” av John Holen, “Israels samling og Jesu gjenkomst” av Erling Strøm +++.

Noen av dem vil funke bra som reiselektyre på ny Patmos-tur. Har bladd litt i dem, og det er morsomt å se hvordan folk i hver eneste generasjon har vært bombesikre på at symbolspråket i Johannes Åpenbaring angikk dagsaktuelle overskrifter i deres egen samtid.
Til alle tider har det vært folk som har sagt: “Ingen annen generasjon har sett det vi har sett, ingen andre har så tydelig kunnet se Bibelens profetier gå i oppfyllelse rett for sine øyne!”

Slik kommer det sikkert til å være i 2099 også. Da gliser de kristne bredt av at folk kunne tro strekkoder og mikrochiper var 666 eller at EU hadde noe med Antikrist å gjøre.
Samtidig som de er helt bombesikre på at den nye måleren på de elektriske flybilene deres, samt menyen på den nye restauranten på romkolonien Mars, faktisk ble beskrevet av Johannes for 2000 år siden.


Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?