Høstferien

Da har det vært høstferie. Lillejenta og jeg tilbrakte noen dager på “Barnas Hotell”, Quality i Sarpsborg, hvor vi også var i sommer. Hvis man sier til Vic at hun kan bestemme hva vi skal gjøre et par dager, blir det gjerne dette hotellet (dagens reklame).

Det er hotellets badeland som er den store greia for Vic. Som gamle blogglesere veit, kan jeg personlig tenke meg bedre fritidssysler enn å putre rundt i andres klorifiserte hudavfall og urin i det som føles som uendelig lange timer.
På den annen side kan jeg ikke tenke meg bedre måter å tilbringe feriedager på enn å se lillejenta være et eneste stort smil fra morgen til kveld. Det eneste som bekymrer meg, er at jeg er litt redd hun er i ferd med å bli til en fisk. Sånn seriøst.

Her fra et annet basseng på et annet hotell i fjor:

*

I helgen var det tid for å feire den gode mann Peter Bergsaune, som fylte hele 40. Festen fant sted på Stopp Pressen, hvor ikke rent få kremfolk var samlet for å gjøre ære på jubilanten.

Etterpå ble det nachtspiel hjemme hos bursdagsbarnet. Noen av oss som bor i Bondegokk, blir så glade og våkne de gangene vi kommer tilbake til Oslo, og så hender det vi glemmer hvor gamle vi er. Derfor ble det også et nachtspiel etter nachtspielet (hva heter det da, vormittagspiel?), i klubblokalene til Bandidos.

Men slik døgning er jeg altså egentlig for gammel til, så det ble en viss pris å betale i form av et utslitt hue. Forsøkte å få det til å virke så godt jeg kunne på søndagen, siden jeg hadde tatt på meg en språkvask-jobb. Det gikk sånn passe greit. Men det var fint med en liten konsertpause utpå kvelden, og jeg hørte Turnskins, Elin Teresa og Sindri på Vaterland, før jeg så ble sittende på henholdsvis Mono og Bonanza med utskrift og rødpenn til stengetid.

Det er et hardt liv, men noen må leve det. Og jeg rakk deadline!

I natt skal jeg nok etterhvert sove godt … 🙂

*

Da jeg kom hjem i dag (mandag), lå det mye spennende i postkassa. Deriblant Biblical Archaeology Review med fjellmassivet Masada som hovedtema. Der har jeg vært, men vil gjerne tilbake snart! (Og håper da at høydeskrekken ikke slår like kraftig ut som sist …).


(Foto rappet fra Wikipedia)

I kassa lå også boka “Christian Priesthood Examined” av Richard Hanson. Med kapittel-titler som “No Ministers in the Primitive Church”, “No Clergy in Paul’s Letters” og “The Priesthood of All Believers”, er dette en bok jeg ser fram til å lese.
Hvis jeg ikke tar helt feil, er den godeste Hanson en snippsnapp-mann selv. Samtidig argumenterer han for at konseptet med egne “prester” i menigheten var fullstendig fremmed for de første kristne. Jeg har allerede et sitat av fyren i mitt manus “Jesus VS kristendom”, men tenkte det var greit å lese hele boka jeg siterer fra.

Her er sitatet, i oversatt form: «For oss er ordene biskop, presbyter og diakon fulle av assosiasjoner fra nærmere to tusen års historie. For de menneskene som først brukte dem, betydde disse titlene lite annet enn tilsynsmenn, eldre menn og hjelpere. Det var først etterhvert som uforholdsmessig stor teologisk betydning ble tillagt dem, at forvrengningen av selve konseptet kristent lederskap begynte.»

*

I morgen får jeg mitt første ordentlige besøk i leiligheten min. Føler fortsatt ikke at den har blitt helt hjemmekoselig, men gjesten er inneforstått med tingenes rotete tilstand. Gjesten er ingen ringere enn selveste Espen Gulbrandsen, som skal henge her noen dager. Det skal bli utrolig hyggelig å se fyren igjen. Noen år siden sist, nemlig!

Og hvis du ikke veit hvem Espen er, bør du undersøke navnet nærmere, for da har du mye god musikk å oppdage.

*

Jepp. Da venter altså loppekassa om ikke lenge. Må bare gå gjennom sistekorrekturen på Veien først, og pakke dagens bestillinger av Og det MENER jeg!, slik at de er klare til postmannen kommer i morgen tidlig. Natta!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?