God fredag, folkens!


God fredag!

Om bare to dager går ferden til De pontinske øyer (oppkalt etter Pontius Pilatus) utenfor Italia, hvor det første kapitlet i “Veien 2” skal foregå. Gleder meg!

Å skrive er selvsagt bare noe man gjør for å ha en unnskyldning til å dykke dypere inn i ting man er interessert i, samt reise til steder man ellers ikke hadde hatt tid/råd/samvittighet til å reise til. (Ok, satt litt på spissen, da.) (Men bare litt.)

Da jeg dro til Patmos tidligere i år, hadde jeg med meg altfor mange bøker. Måtte dermed drasse på mye unødvendig bagasje overalt. Denne gangen skal jeg være litt mer realist på hvor mye research man faktisk rekker på en uke, og har bare pakket fire bøker: “The Twelve Caesars” av Suetonius, “The Annals of Imperial Rome” av Tacitus, “Caligula: A biography” av Aloys Winterling og “Claudius Caesar: Image and Power in the Early Roman Empire” av Josiah Osgood.

Alle bøkene har jeg lest tidligere, men takket være min gullfiskhjerne skader det ikke med ny gjennomgang.

Og øyene vi skal besøke, angår altså disse keiserne, siden de sendte flere av sine familiemedlemmer i eksil dit. Siden vi besøker øyene veldig off-season, håper jeg på å føle litt av den ensomheten Julia Livilla og Claudia Octavia og en drøss andre følte for nærmere 2000 år siden. (Men jeg tviler på at de hadde et hotell og en restaurant tilgjengelig, slik vi tross alt har.)

“Veien 2” har deadline omtrent på den tiden julenissen tar velfortjent ferie, mens “Veien 1” kommer ut nå i midten av november.
Forlagssjef Svein Andersen slår på stortromma i omtalen av boka:

“En kirkehistorisk roman av klassisk, internasjonalt format! David maler et historisk og bibelsk persongalleri i denne boken, som kanskje er den første i en stor serie – som du nok vil nyte å lese! Her får du faktiske hendelser malt med en romanforfatters fargerike palett, som lar deg “leve med” i historien og se det som skjedde i et nytt og engasjerende lys. Så, enten du liker bibelske og/eller historiske romaner, her tror jeg du nærmest finner gull – og oppdager deler av den kristne kirkes historie som for mange av oss har vært både skjult og ukjent.”

Shit, nå må jeg virkelig levere varene i de neste bøkene! Denne serien kan altså bli 10 bøker lang i løpet av de neste tre-fire årene. Hermon har i øyeblikket sagt at de uansett kommer til å utgi fire bøker, uavhengig av salgstall – og at de så vil ta stilling til de siste seks når de ser hvordan de første fire har gått.

*

Neste gang jeg blogger, er jeg på en “øde” øy. 🙂 Ønsker dere alle en RIKTIG GOD HELG!

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?