Fin uke


Foto: Jan Luneborg

En fin og innholdsrik uke går mot slutten.

Siden jeg hadde anledning til å jobbe på kveldstid framfor dagtid, ble det tid til flere fine dagsturer første halvdel av uka. Som dere kanskje har fått med dere, har det kommet ny kjentmannsbok, noe som er julaften i Davids liv. Denne uka ble det tid til både post 6-8 og post 9.
Ja, post 10 også, faktisk. Det var den mest spennende av dem alle, kanskje en av de mest spennende i hele boka. Skal blogge om turen i morgen. Bildet øverst ble knipset på den.

*

Denne uka leverte jeg aller siste versjon av “Veien”, som skal ut på Hermon i oktober.

Ser ut som omslagsdesignet blir litt endret siden forrige gang jeg blogget om boka. Nå tror jeg det blir noe sånt, ish (bortsett fra at boktittelen her ikke er med):

Siden boka er ferdig, er en rekke gamle innlegg nå slettet. Som jeg forklarer i blogg-beskrivelsen, vil det variere hva som ligger ute til enhver tid, avhengig av hva som opptar meg i øyeblikket. Trenger litt orden oppi alt kaoset, nemlig.
“Veien”-innleggene er slettet for godt, siden de ikke lenger har noen misjon når boka er ferdig. Men innleggene om Patmos og “Syv byer og en øy”, kommer straks tilbake igjen, de har bare tatt en liten pause.

For det som vil stå i hue på meg den aller nærmeste tiden, er “Jesus VS kristendom”, som har vært gjennom en rekke endringer i en rekke år. Den versjonen jeg nå ender opp med, blir nok litt for hardcore for kristenforlagene, så jeg skal forsøke meg annetsteds, før jeg eventuelt ender opp med å utgi den selv.
Dette blir uansett snakk om en siste finpuss, for manuset er så å si ferdig.

Det vil bli en del relaterte innlegg de neste to ukene, kanskje med noe av samme utgangspunkt som det gamle innlegget “Tilgi oss!”.

*

Ellers oppdaget jeg plutselig at det var høstferie neste uke. Det hadde gått meg hus forbi, så det krevde litt omstilling i hue og kalender. Skal ha lillejenta i høstferien, og vi bør vel finne på noe gøy og eventuelt reise bort et sted.

Derfor satte jeg inn et innspurt-jobbemodus-gir torsdag morgen, og droppet de opprinnelige planene om å dra til Køben for å se U2.

Tok på meg noen hasteoppdrag som krever effektiv innsats fram til mandag. Deriblant en redaktørjobb. Selv om manuset som skal redaktøriseres er det noen kaller “dameroman”, og altså utenfor den sjangeren jeg vanligvis lefler med, føler jeg meg utrolig priviligert som innimellom får lov til å lese med timebetaling.
Der snakker vi drømmejobb. Og denne “dameromanen” er i tillegg svært velskrevet så langt! Rett og slett digg.

Men allerede torsdag kveld tok rastløsheten overhånd. Luksusen med å være frilanser, er at man kan ha hjemmekontor hvor som helst. Jeg tok derfor med meg en utskrift av “dameromanen”, dro til byen, benyttet meg av bonuspoeng på hotell, og satte meg så på Aye Aye Club for å lese og jobbe der. (Jeg pleide jo en gang i tiden å gjøre mye jobb i bardisken på Elm Street.)

Om det funket? Joda. Krever riktignok selvdisiplin å jobbe blant kompiser man ikke har sett på en stund. Men det gikk. I hvert fall halvveis.
Eller kvartveis, da.

Resten av helgen tilbringer jeg likevel her på hjemmekontoret, 24/7. Låser meg selv inne. Ingen besøk, ingen skogsturer, ingen pub-turer. Om så selveste Robert Smith banker på døra mi, skal jeg avvise ham like høflig som jeg avviser Jehovas Vitner. -Sorry, Robert, I’m a little busy right now …
Skal innrømme at det er litt stusslig å lage fredagstaco til én person. Savner alltid lillejenta de ukene jeg ikke har henne. Men forsatt fungerer det som var min store kongstanke og trøst da mora hennes og jeg gikk hver vår vei, nemlig at det både skulle bli dobbelt så mye tid til lillejenta og dobbelt så mye tid til jobbing, istedenfor begge deler halvveis.
For nå jobber jeg som en gal når hun ikke er her, slik at jeg kjøper meg ekstra mye tid til lek og moro når hun er her. Funker som bare det.

Her snakker vi virkelig om “aldri så galt at det ikke er godt for noe”, eller det bibelske konseptet om at “vondt kan vendes til noe godt”. 🙂

*

Til sist: Denne uka har jeg også vært på Copycat i Ski og hentet de siste eskene med “Og det MENER jeg!”. Har et håp om å bli kvitt hele opplaget før “Veien” kommer ut.

Det vil nok ikke bli trykket flere eksemplarer på denne siden av nyttår. Så om du vil sikre deg et x, så ikke vent altfor lenge (selv om det fortsatt er 250 eksemplarer igjen, da).
Har du noen religiøst anlagte mennesker i familien din, så kan du jo herved være svært tidlig ute med årets julegavehandel til dem!

Har pakket og frankert en rekke bøker i dag. Nå mangler en av disse ferdige konvoluttene bare én ganske så vesentlig sak: DIN adresse på forsiden.

200 spenn, altså. Til Vipps 94 12 36 34. Oppgi adresse, så er bok på vei innen et døgn.

ØNSKER DERE EN FORTSATT FIN HELG, GODTFOLK!

*

P.S.! Om du ikke har Vipps, kan du bruke denne knappen her:
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?