Filmer 2019

Lister er gøy. Erfaring viser dessuten at lister over diverse ting gjerne er de blogginnleggene som leses mest.

Fører jo allerede opp alle bøker jeg leser, men tenkte jeg skulle begynne å føre opp filmer også. Er ikke plass til flere ting oppe i menyen, så derfor lager jeg dette som et eget innlegg som vil oppdateres jevnlig utover året.

“Filmer 2019” er litt løgn, for det dreier seg om filmer/serier jeg ser fra og med 13. mars 2019. Men jeg skal legge ut ALLE filmer/serier jeg ser, og gi dem en tre-fire setningers omtale og et terningkast.

Here we go …

1. EAT PRAY LOVE

Regi: Ryan Myrphy.

Vurdering: Her snakker vi to timer og ti minutter av mitt liv som jeg aldri vil få tilbake. En dame er misfornøyd med tilværelsen og ekteskapet, og legger ut på eventyr. I løpet av en viss tid i Italia, India og Indionesia, tilbrakt med henholdsvis en gestikulerende vennegjeng, sekteriske guru-tilhengere, en karikert medisinmann og en lokal kjekkas, tilegner hun seg en dose livsvisdom av det kaliberet som er glemt lenge før rulleteksten er ferdig.

Terningkast 1.

2. MORDENE I KONGO

Regi: Marius Holst

Vurdering: Vi kjenner jo historien. Eller, vi gjør egentlig ikke det, kun de to som filmen handler om veit/visste fakta. Filmen legger da også opp til ulike tolkninger av selve drapet, og fokuserer mest på French og Moland i fengselet. Med tanke på alle de hensyn man nødvendigvis har vært nødt til å ta i alle retninger, samt utfordringen med at alle kjenner det grunnleggende hendelsesforløpet, synes jeg det har blitt en god film.

Terningkast 4.

Facebook Comments
Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?