En liten oppsummering


Da var vi kommet til dagen som på folkemunne kalles Himmelspretten. Ute plasker det ned, den eneste dagen hele denne uka som ikke er solskinnsdag. Sikkert litt utgjort for dere som har fri akkurat i dag. Men trøsten er at vi fortsatt bare snakker mai, det kommer mer enn nok fridager med sol etterhvert. Dessuten er regn litt digg også, da.

Denne uka er lillejenta her, og vi koser oss og leker. Hun er så morsom å leke med at jeg ikke er altfor bitter over at jeg måtte takke nei til en gratis Lenny Kravitz-billett her om dagen.

Etter at jeg fortalte på Facebook at jeg for tiden må manne meg opp for å sjekke e-post, fordi innboksene mine har blitt noen uhåndterlige og masete monstre som bare vokser og vokser, og at jeg derfor savner tiden med god gammeldags brevpost, har jeg fått hele to fysiske brev i postkassa! Noe så utrolig hyggelig! (David Åleskjær, Ringvoll Senter 3 C, 1827 Hobøl – hint, hint!)
Det ene inneholdt blant annet en mini-bag med innskripsjonen “contains surprise”, og oppi den lå en Troika-sjokolade. Hverdagsglede!

Og sannelig fikk jeg en gave til denne uka. På Facebook fleipet jeg litt med de mange kleine andaktsbildene jeg får i feeden min, hvor folk stiller opp bibel og kaffekopp foran peisen, og skriver ting som “Herlig med en stund i Ordet” og “Ordet holder deg på sporet” og “Slik starter alltid min dag”.
For all del: De fleste er sikkert oppriktige uttrykk for et godt hverdagsliv. Men innimellom virker noen av dem litt som … vel, religiøst skryt. Noe som skal vise andre kristne hvor kristen man er. A la “Nå er jeg jammen sulten etter å ha fastet i to uker” eller “Deilig å be i to timer hver dag, ass”.
Sånt snakket jo Jesus om lenge før Facebook kom. Han ba mer eller mindre folk om å trekke for gardinene når de ba.

Jeg la ut min egen variant med teksten “Ore håller ræ på schporet”:

En observant fyr som jobber i Bibelselskapet, la merke til at Bibelen på bildet var en stusslig softcover-variant av eldre dato (dog den nyeste oversettelsen). Han bestemte seg da for å oppdatere bibelbeholdningen min ved å forære meg en flunka ny og flott skinninnbundet bibel!
Folk, ass! 🙂

*

For en stund siden tok jeg et radikalt valg ved å gjøre store deler av bloggen tilgjengelig kun for patroner.
For en som tidligere har fått kick av å se innleggene sine delt flere hundre ganger (slik som f.eks. dette innlegget), føles det unektelig litt snålt at brorparten av innleggene mine i øyeblikket kun kan leses av 49 mennesker. Bloggen ser jo temmelig nitrist ut for de som ikke er logget inn.

Samtidig er det deilig, for nå kan jeg skrive mye friere. Jeg kan i større grad kladde tanker og tekster uten å måtte stå til evig ansvar for hver minste setning i min høyttenkning. Så kan resultatet av høyttenkningen eventuelt komme i mer moderert og diplomatisk form i offentligheten senere, etter at jeg har testet tankene ut/diskutert dem med noen få. 🙂
Om du kommer ombord i disse dager og lurer på hva de ulike trådene i øyeblikket går ut på, så ser oversikten altså slik ut:

1. En teologisk tråd om det magisk-sakramentalistiske. Her ser jeg nærmere på det jeg anser som kristenvarianter av okkultisme, en rent magisk og overtroisk tenkning knyttet til f.eks. nattverd og dåp og hellige gjenstander.

2. Georg på tur. Han er en fyr som ligner meg, men som ikke er meg, og som reiser i fotsporene til rollefigurene i henholdsvis Ingvar Ambjørnsens og Mikkjel Fønhus’ bøker.

3. Historien om Tekla. Her følger vi Tekla, som lever på nytestamentlig tid. Dette er en kladd til fremtidige episoder i Veien-serien, og tilbakemeldinger/synspunkter er svært velkomne.

I tillegg kan patroner denne uka se den gamle versjonen av Asfaltevangeliet …

… og høre yours truly bable i halvannen time på vei til Helvete:

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

4 thoughts on “En liten oppsummering

 1. Hei, David. Morsomt bilde av deg der du “bryter brødet”. 🙂 Ellers synes jeg du er ordentlig smart, som skaper deg et rom hvor du kan dele uferdige tanker for på den måten å få gode tilbakemeldinger fra folk du stoler på før du publiserer disse (tankene) i endelig form. Så får det heller være at noen av oss andre, som også vil deg vel, selv om vi ikke nødvendigvis støtter deg økonomisk, må vente på den endelige versjonen. Jeg har lest mange av dine blogginnlegg og kan identifisere meg med mye. Med ønske om alt godt.

  P.S Jeg ville så gjerne svare på spørsmålet om Cure er navnet på en president på en mer utfyllende måte enn bare ja/nei. Jeg har faktisk like stor kompetanse på Cure som på fotball, “foråsirresånn” som du ville ha sagt. Har det forresten noe med Faith-Cure å gjøre? 🙂

  • Hehe, ta deg en aften hvor du setter på plata “Disintegration” på passe behagelig, men litt høy, lyd. Legg deg tilbake, lukk øynene og la deg føre avgårde. Eventuelt ha øynene oppe og noen stearinlys tent.
   Vent helt til plata er ferdig før du mener noe som helst om den.

   Du har en stor opplevelse i vente! 🙂

 2. Hehehe…
  Du ass
  Ellers, du er verdt ca kr8,- eller mer i mnd
  Er det dokka som skremte deg?

  • Ja, den dukka til Fransemann var skikkelig skummel og okkult, ass. Hadde frysninger på ryggen i lang tid etter den messa der! Mye verre enn Child’s Play og Anabelle!

   Hehe. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?