Den siste bjørnen i Vassfaret

65086681

Boka handler om Espen Alm, som har fått jobb som bjørneforsker ved Høgskolen i Buskerud i Drammen, samtidig som eksen har tatt meg seg sønnen deres til storhertugdømmet Luxembourg og sin nye elsker.
Nå skal Espen kartlegge hvorvidt det finnes noen bjørnestamme i Vassfaret, og oppdraget går mer eller mindre ut på å bekrefte at det ikke finnes en slik, noe som vil være viktig for grunneiere som ønsker å endre Vassfarets vernestatus og bygge alpinanlegg og diverse.

Etterhvert tar romanen av i en surrealistisk retning, og det er åpenbart at vår hovedperson ser bjørner der det muligens ikke finnes noen slike. Da han får sparken som bjørneforsker, finner han den gamle hytta til Tjuv-Hans, mannen Mikkjel Fønhus skrev om i sin debutroman “Skoggangsmand”, og her lever han i skjul mens han forsyner seg av det hyttene i området kan tilby av mat og vin og XO.
Espens far, som døde tidlig av sykdom, var Fønhus-fantast, og forsøkte i barndommen å gi Espen en kjærlighet til denne forfatteren og Vassfaret. Nå drømmer Espen i sin tur om å få sønnen sin vekk fra den rike stefaren i Luxembourg og inn i Vassfarets villmark – som trygt kan sies å være litt villere i Espens fantasi enn i virkeligheten.

Det hele oppsummeres slik på omslaget: “Den siste bjørnen i Vassfaret er en beretning om tapet av en far og lengselen etter å bli verdens beste pappa, og en hyllest til en villmark som er i ferd med å forsvinne.”

Boka anbefales på det varmeste for alle som setter pris på en god roman. Og kanskje litt ekstra til dere som måtte ha et forhold til Vassfaret og Mikkjel Fønhus.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?