Barnecamp! Jippi!

Yours truly har opplevd to festivaler i sommer så langt, først Lyse Netter og deretter Tons of Rock.

Denne uka var det festivaltid for det minste individet i kåken. Victoria har vært på Barnecamp. Det er første gang hun deltar, men hun er allerede meget fast bestemt på at hun skal dit neste år også.

Barnecamp er altså en barnefestival arrangert av OKS Romerikskirken. En ateist-venn satte ting i perspektiv for meg i fjor høst: “David, seriøst, la meg se om jeg skjønner dette riktig … du er kristen, medlem i en avdeling av Oslo Kristne Senter, hvor lillebroren din er pastor, og som arrangerer en av Norges feteste sommer-happenings for barn, med mellom 600-800 deltakere, og så har du ALDRI HATT KIDDEN DIN DER??! Kødder du?”

Han hadde rett. Det er en skam. I år fikk jeg endelig ut fingeren og meldte lillejenta på Barnecamp. (Mens ateisten altså hadde hatt barna sine der lenge før det.)

Victoria har hatt en helt nydelig uke, med show, musikk, hoppeslott, vannsklier og vannkrig, ATV-kjøring, mini-tivoli, trampoliner, sukkerspinn, cowboy-landsby, klatrevegg +++.

Siden jeg bor i faddermøkkings Hobøl (jordens navle) og arrangementet finner sted på Kjeller, har det blitt litt pendling denne uka, med levering tidlig på dagen og henting på ettermiddagen. Og siden det er litt for langt til at det er verdt å dra hjem i mellomtiden, har kontoret på dagtid stort sett vært Mortens Kro ved Gjelleråsen (wifi, bacon, egg, kaffe … trenger man egentlig mer her i livet?).

I dag (lørdag) ble ballet avsluttet med stort familieshow og “åpen dag”, hvor vi fikk et innblikk i all moroa kidsa har opplevd denne uka.
Det hele ble avsluttet – tradisjonen tro – med at et helikopter kom og tømte ut lass på lass med godteri. Bokstavtro tolkning av ordtaket som sier at alt det gode kommer ovenifra!


(Bildene i dette innlegget er forøvrig rappet fra Romerikskirkens Facebook-side, siden mitt eget mobilkamera er vræk.)

Til sist: De gangene jeg får somlet meg til å dra på gudstjenester, drar jeg som regel på Citykirken i Oslo. Men OKS-avdelingen på Kjeller representerer jo et hav av barndomsminner og ungdomsminner. Det er lenge siden jeg var der sist. Å komme opp dit denne uka, har vært en god-vibb av dimensjoner! Rett og slett digg.
Så utrolig mange vakre og gode mennesker det finnes på det stedet der! Folk, ass! Er jo som å gå inn i en boble av godhet og kjærlighet. Og det kan søren meg være godt for noen og enhver innimellom.

Så: TUSEN TAKK til alle de frivillige som har gitt lillejenta en nydelig uke, og TUSEN TAKK til alle de som har gitt gamlefar gode vibber ved levering og henting! Dere roler pokker meg gata.

At media stort sett ignorerer arrangement som finner sted i “gladkristen” regi (er jeg paranoid nå?), tror jeg ikke dere tar så tungt, siden word-of-mouth gjør at kapasiteten uansett er tilnærmet sprengt hvert eneste år.
Og å se at en drøss muslimer og ateister og agnostikere og alle slags andre folk også deltar på et “gladkristent” arrangement, gjør godt i sjela for en gammel mann fra Hobøl.

*

P.S.! Har du bestilt “Og det MENER jeg!” ennå?

2 thoughts on “Barnecamp! Jippi!

  1. Sånn til neste år;
    Gratis hjemmekontor kan leveres på Holt-Vestvollen også, med kjøkken, kaffemaskin, gymrom og storskjerm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?