Krenket av de krenkte

Det er nesten ikke til å tro. Dessverre er det sant.

På formannskapet i Flekkefjord kommune skulle de ta stilling til om en båteier skulle bli pålagt å fjerne to havarerte fiskeskøyter. Båteieren het Jesus.

Da slo varaordfører og AP-politiker Svein Hobbesland følgende uskyldige vits: “Det er mange som venter på at Jesus skal komme, men at han skulle komme på denne måten, var det vel ingen som hadde forestilt seg.”

Dette var altså nok til at det sedvanlige hylekoret av “de krenkte” meldte seg. De er så få, men de har dessverre så høy fistelstemmme at folk ikke kan unngå å høre dem. Denne gang var det Krf-politiker Hanne Risvold som sto i spissen for det bittelille og høylydte koret. Hun ville ha seg frabedt at det ble gjort narr av ting som betyr så mye for mange mennesker.

Den høflige Hobbesland la seg umiddelbart flat og beklaget, kan VG fortelle.

AAARRGHHH!

I likhet med de fleste kristne jeg kjenner, opplever jeg som Jesus-troende kun én ting som krenkende i denne saken, og det er Hanne Risvolds reaksjon.
For som hun sier, dette med Jesus betyr mye for mange av oss, og derfor vil vi på det sterkeste ha oss frabedt at noen få surpomper skal gi troen på Jesus et slikt dårlig rykte og fremstille hans disipler som humørløse.

På Facebook ser jeg i dag at denne saken har utløst en regelrett storm blant mine troende venner. Men stormen går altså i motsatt retning av det slike som Risvold ville ha trodd. Samtlige kristne Facevenner mener KrF-politikeren har overreagert noe grassalt!

Kan bare sitere lillebror og pastor Thomas (på Facebook): “Paulus ble pisket, fengslet og steinet. De første kristne ble forfulgt, truet og halshugd. I deler av verden i dag blir kristne kjeppjaget, landsforvist og drept.
Vær så snill. Jeg mener ikke at vi skal være naive og stilltiende akseptere hva som helst i Norge heller. Men er det noen i universet som IKKE blir krenket av denne uskyldige vitsen, så er det Jesus selv. La oss bli litt mer lik Ham.”

Han kan videre fortelle at han har slått nøyaktig samme form for vits fra plattformen i en menighet, uten å høste annet enn latter. Det var den gangen han var i Mexico og sjåføren hans het Jesus. Da fortalte han menigheten at “Jesus will take me home tonight”.

En annen kristenleder, Kai Anders Johansen, uttrykker at han rett og slett føler seg krenket av de som ble krenket i denne saken, og at han forventer deres beklagelse.

Helt enig. Er det noen som bør legge seg paddeflat i denne saken, er det Krf-politikeren.
For hva skal vel Jesus med fiender når hans tilhengere oppfører seg sånn? De eneste som har latterliggjort budskapet om Jesus i denne saken, er de som reagerte på vitsen.
Det er unektelig noe ironisk i at folk som tror på et nytestamente som både indirekte og direkte oppfordrer til å tåle litt av hvert fra meningsmotstandere – ja til og med elske sine fiender, vende det andre kinnet til, gjøre godt mot dem som hater en, svare aggresjon med vennlighet, for på den måten å samle “glødende kull på folks hode” – ikke engang takler en uskyldig liten fleip fra en vennligsinnet person.

Slikt tøys vil majoriteten av oss Jesus-troende på det sterkeste ha oss frabedt.

*

Forøvrig tar jeg det personlig og blir dypt krenket, dersom ikke nettopp DU blir en patron.

Facebook Comments
Meninger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?