Kamelsluking de luxe

Jeg tror det er få ting her i dette enorme universet vårt som Gud er mindre opptatt av, enn om den amerikanske ambassaden i Israel ligger i Tel Aviv eller Jerusalem.

Derimot tror jeg Gud er veldig opptatt av …

… livene som vil gå tapt i konflikten som dette spørsmålet forårsaker (tror de er viktigere for ham enn både Tel Aviv og Jerusalem og Mekka og Ringvoll Rock City og alle andre avgrensede og inngjerda områder på kloden) …

… hykleriet hos evangeliske kristne som er så uhyre opptatt av slike spørsmål som ambassadeplasseringer, samtidig som de aldri engang har vært i nærheten av å elske sine fiender, og som i de fleste spørsmål klarer å basere sin ignorering av Jesu budskap på tolkninger av selveste Bibelen (tror han lurer på hva slags briller folk egentlig leser med, når problemstillingene ikke har endret seg siden den gang han måtte krangle med de “bibeltro” for 2000 år siden) …

… hvor trist det er at mange muslimer, jøder og kristne fortsatt tror det finnes hellige områder og bygninger, og til og med vil slåss/krige for retten til disse stedene, all den tid Gud utelukkende ønsker å bo i menneskehjerter (tror han ønsker at alle mennesker virkelig skal få oppleve Den hellige ånd, for da vil absolutt all form for “hellighet” som er knyttet til bestemte steder bare fremstå som en ynkelig kopi) …

… Donald Trump, Mahmoud Abbas og absolutt alle i verden som måtte ha meninger om disse to, samt alle som ikke måtte ha det (tror Gud vil vi skal innse at enhver av oss er elsket, alle som en, og at vårt liv her på kloden består av noen ganske få år, hvor vi kun har fått ett eneste oppdrag fra vår Skaper, og det er å elske hverandre – og til og med gjøre godt mot dem som hater og forfølger oss. Punktum.)

Så er det selvsagt helt legitimt å diskutere Midtøsten-politikk og religion og landegrenser og ambassader og historie og morra di og stora Lisebergspaketet.
Bare du ikke later som om du har selveste Gud på laget ditt. I slike spørsmål spiller han nemlig i en helt annen liga.

Peace in.

Kunne du tenke deg å bli en PATRON for prosjektene mine?

Facebook Comments

One Comment on “Kamelsluking de luxe

  1. Spot on!
    Deilig å lese et fornuftig og, etter min mening, riktig innlegg. Fokuset på hva som er viktig har forsvunnet langs veien av tradisjoner og materialisme. God bless!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?