Ute av tunnelen

Og DER har det blitt 4. desember, og jeg er ute av den mørke tunnelen.

Så nå må bare kropp og sjel akklimatisere seg, bli vant til lyset og finne tilbake til hvilepulsen. Høsten 2017 kommer ikke til å bli savnet.

Eksamen og masterplaner

Siden sist har jeg hatt en eksamen, og som trofaste blogglesere kanskje husker hadde jeg klart å melde meg opp til feil fag (ere muli!). Heldigvis tror jeg det gikk sånn passe greit.
Faget inneholdt svært mye interessant stoff, som jeg fikk pløyd i siste liten. Et godt tegn på at jeg sånn generelt sett har valgt rett studie, er at jeg svært ofte leser deler av pensumlitteraturen på nytt etter avsluttet eksamen. Det skjer også i dette tilfellet, siden jeg gjerne vil sette meg grundigere inn i alt det stoffet som jeg kun rakk å stifte et overfladisk bekjentskap med i pugge-dagene før eksamen.

Og hvis mine beregninger stemmer, var dette den siste eksamen jeg tar. Nå gjenstår bare selve masteroppgaven. Begynte på et tema ifjor høst, men oppdaget til min forferdelse at det allerede var skrevet sånn cirka 1308911001 sider om akkurat det jeg ville skrive om.
Så jeg forsøker nå å finne alternative emner, enten et som gir meg bruk for alle de bøkene om Justin Martyr og Ignatius fra ifjor høst, eller rett og slett et helt annet emne. (Bruk for lesningen fra ifjor får jeg uansett, siden jeg i all hovedsak studerer av egen interesse og nysgjerrighet, og derfor mer enn gjerne leser mer enn jeg “må”.)

“Knightfall” og pønkrock

Etter endt eksamen bød HBO på en forhåndsvisning av sin kommende serie “Knightfall”. De hadde slått på stortromma og leid kulturkirken Jakob, hvor vi ble mottatt av riddere som ga oss vinbonger og svært god fingermat.
“Knightfall” har premiere på HBO Nordic den 7. desember. Og basert på de to første episodene kan jeg si at de som liker tempelriddere og hellige graler og denslags kan glede seg.


Foto: Jan Luneborg

Etter førpremieren satte nabo Jan og undertegnede seg i baren til Aye Aye Club. Der fikk vi en uventet konsert i fleisen. Ungjentene i Hudkreft varmet opp, og deretter spilte Anti Social Rejects. Nice!

Tiden framover

I månedene framover blir det mye jobbing med egne prosjekter, takket være at antallet patroner stadig øker, og at folk har investert.

I tillegg blir det en oversettelsearbeid i forbindelse med at “The Message” av Eugene Peterson skal ut på norsk neste år.

Og siden desember og juletid krever sitt av ekstrautgifter, er jeg også på jakt etter litt ekstraarbeid. Så om du trenger å oversette, korrekturlese eller språkvaske et eller annet, er det bare å ta kontakt på hqfilm@gmail.com for et godt pristilbud!

Svalbard!


Foto: spitsbergentravel.com

Ellers går også en årelang drøm i oppfyllelse denne måneden. Siste uka før jul drar jeg til Svalbard! Det blir også research til siste delen av “Apasjer”.

Og når den turen er foretatt, gjenstår bare en tur til Patmos neste år, så har jeg rett og slett foretatt alle research-turer som mine skriveprosjekter krever! Da har jeg besøkt alle de stedene jeg har drømt om. Så hvor drar jeg etter det, mon tro? Svinesund?

Det har blitt mange spennende turer de siste årene. De kan du lese om HER!

P.S.! Ethvert bidrag til reisekassa til Svalbard-turen, medfører en takk bak i “Apasjer”. Bruk gjerne Vipps 94 12 36 34, og merk betalingen “Svalbard”.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?