Det finns et lys i den mørke tunnelen

“Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var uke 46 og 47.”

Planen var å bruke dere blogglesere som sparringspartnere i forkant av eksamen i morgen. Slik ble det ikke. Det ble med ett eneste innlegg, som egentlig bare var ment som en introduksjon til de langt dypere problemstillingene knyttet til “Metafysikk og religionsfilosofi: De store spørsmålene”.

Bloggen har dessverre blir nedprioritert, fordi uka har krevd sin mann på andre områder. Har ikke blitt mye søvn denne uka. Rein galskap, jeg veit. På den annen side nærmer jeg meg utgangen på denne mørke tunnelen, og har til og med en dato: Mandag 4. desember! Sing hallelujah!

Det blir en herlig dag. Da blir jeg sånn cirka et normalt menneske igjen. Vel, det var å overdrive, tror aldri herr Åleskjær blir noe i nærheten av normal. Men da blir jeg i hvert fall noe annet enn en frenetisk robot som er nødt til å gjøre tre måneders jobb på én måned på grunn av dumme valg her i livet.
Og det er da noe.

(Og så må jeg innrømme at bildet over er juks. Jeg ser ikke sliten ut. Dette bildet ble knipset tidligere i år, etter at jentenes rotter kom i hus og jeg fikk en kraftig allergisk reaksjon.)

*

Det har blitt noen pauser midt oppi alt. Forrige lørdag fylte tidligere Elm-dørvakt Kenneth 50 år, og det ble feiret med brask og bram. Lenge siden jeg har hygget meg så mye. En rekke band spilte til ære for bursdagsbarnet, deriblant Dømt, Ronny Pøbel/The Åsmunds (team-up!) og et nytt band kalt Pretty Uglies. Helt nydelig.

Og i dag, altså torsdag, har jeg hatt besøk av en fyr jeg føler jeg kjenner godt, men aldri har møtt. Vi snakker om blogger Victor Skimmeland, som har klart seg gjennom ekstremt tøffe år med hjernekreft og diverse. (Hans fortelling har vært på trykk i Dagen.)
Det var utrolig hyggelig endelig å treffe fyren. Han hadde også barnetekke, så lille Victoria ble sittende sammen med oss nede på kontoret den siste timen han var her, for å delta i vår dype samtale. 🙂

Han hadde noen tekniske spørsmål rundt blogging, og det var da jeg innså følgende: Det finnes nok ingen i Norge som har blogget i så mange år som yours truly uten å ha noen som helst teknisk peil WHATSOEVER!
“Hvordan ordner du det slik at følgere får link til innlegg på e-post?”
“Eh … de bare får det …”
“Tar du et skjermbilde av den spam-stopperen du bruker, og sender til meg?”
“Skjermbilde … åssen tar jeg det?”

Tror jeg lærte mer av han enn motsatt, foråsirresånn.

*

I morgen tidlig drar jeg altså innover til Oslo for en eksamen. Så følger siste halvdel av en bokoversettelse med deadline mandag kveld.
Deretter blir det ni-lesing til en ny eksamen neste torsdag. For … eh .. dette er rimelig pinlig, men jeg har klart å melde meg opp til et feil fag på Studweb!

Og det oppdaget jeg i går. Det er faktisk ikke fleip.

Det vil med andre ord si at jeg har to dager på å pløye meg gjennom en pensumliste bestående av 17 bøker. Mens jeg trodde jeg skulle opp i et fag hvor det meste av pensumlitteraturen var lest fra før av, skal jeg nå opp i et fag hvor jeg ikke har lest en dritt og stort sett er rimelig blank.

Tror kanskje jeg kan drite i en A. Men jeg er nødt til å bestå, ellers …

*

Tusen hjertelig takk til Sven David, som ble PATRON nr 22!

Det er en energi-boost av dimensjoner hver gang mobilen melder om en ny patron. Hver eneste en av dere, om dere så bare blir med på en dollar eller tre, øker nemlig min tro på at 2018 blir det mest produktive året i mitt liv.
Allerede er jeg 82 % på vei til å kunne sette av EN HEL UKE i måneden til egne prosjekter.

Og hvis dere hadde ant hvilken glede den tanken gir meg, så hadde dere patroner følt dere som verdens snilleste mennesker. Og det er dere jo.

Som dere skjønner, blir det ikke så mye tid til blogging neste uke heller. Men jeg skal legge ut en god del gamle innlegg på nytt igjen. En reprise-uke. Som NRK om sommeren.
Kanskje klarer jeg å grave dypt nok i arkivet til at selv dere trofaste blogglesere også får noe “nytt”.

Peace out, godtfolk. Nå skal det leses noen timer, før eksamen i morgen.

Facebook Comments

3 Comments on “Det finns et lys i den mørke tunnelen

  1. Fortsatt lykke til med eksamen i morgen. Et skriftsted som jeg har fått hjelp av denne uken, og som kanskje er relevant her også, er 2. Pet 1:3-4a, “..de største og dyreste løfter, for at dere ved dem skulle få del i guddommelig natur”.

    Å ha guddommelig natur kommer godt med, enten det gjelder eksamen, eller det behovet jeg har hatt for å bevare fokus på alt positivt. Og jeg tror fortsatt på at det kan bli en A i morgen. Best mulig resultat, i alle tilfelle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?