God helg!


Bilde av en salig fyr. (Og jeg tror en annen definisjon av salig fyr faktisk er “helgen”.) Bildet er knipset av Roar Eriksen.

God helg, godtfolk!

Ja, i dag var det åpning av det kontroversielle bibelmuseet i Washington D.C.

Ikke hørt om noen sensasjon ennå, men … Me får sjå, me får sjå.

Skulle veldig gjerne sett stedet med egne øyne. Synes egentlig det er litt merkelig at kristenpressen har vært totalt uinteressert. Vi snakker jo om et av verdens mest teknisk avanserte museum, i hovedsak påspandert av en såkalt konservativ kristen – og så er ikke engang Norge i dag til stede?

Hey, kjære Vårt Land eller Dagen eller Korsets Seier eller Norge i dag eller hvem som helst – kan dere ikke sende undertegnede og fotograf Jan Banan Heisekran en tur over dammen? Vi skriver/knipser for reise og losji, kosten tar vi sjøl, og lover en kick-ass dybdeartikkkel med kick-ass bilder fra stedet! 🙂

*

Det er travle tider. Faktisk har de siste månedene vært av de mest kaotiske hittil i mitt 45 år gamle liv, og det sier ikke rent lite, for det har ikke akkurat vært et liv preget av ryddig orden og allting på greip.
Senhøsten har egentlig vært helt sprø. Har nesten ikke vært ute av kontoret den siste tida, med unntak av en deilig Thåstrøm-konsert (takk, Frode!) og en deilig Waterboys-konsert (takk, Kjartan!).

Men nå blir det stadig sterkere lys ettersom enden av den mørke tunnelen nærmer seg. De to siste dagene har vært preget av gode nyheter, optimisme og framtidstro. Et par uker til nå, så skal jeg åpne vinduet og høre litt fuglesang igjen. Og en dag skal jeg tenke tilbake på hele denne høsten og le meg skakk.

i åpningen
Foto: Jan Luneborg

*

Neste uke har jeg en eksamen midt oppi alt det andre styret. Emnet er intet mindre enn “De store spørsmålene”, og dreier seg om filosofiske tilnærminger til spørsmål om Gud og religion. Hva er de beste argumenter for og mot Guds eksistens? Hva er det beste svar på det ondes problem? Taler vitenskapen mot religion? Er det rasjonelt å tro på mirakler? Kan bare én religion være sann? Er det mulig å beholde sin personlige identitet etter døden?
Denslags heavy shit.

Jeg beklager, men jeg kommer til å bruke dere blogglesere i eksamensforberedelsene, siden det har funka bra ved tidligere anledninger. Jeg trenger et visst fokus, så det er stor sannsynlighet for at alle blogginnleggene neste uke vil være relatert til nettopp “de store spørsmålene”.
Og da håper jeg noen av dere engasjerer seg i kommentarfeltet, slik at jeg får utfordret tankekverna.

*

I tider som i høst innser jeg hvor mye jeg trenger bloggen. Når man jobber alene og isolert på et hjemmekontor i Indre Gokk, og ikke har håp om noe sosialt liv på byen de nærmeste ukene, er bloggen et deilig sted å avreagere. Det høres kanskje stusslig ut, men bloggen blir nesten for en arbeidskollega å regne. Her inne tar jeg noen kaffekopper og skravler i vei om alt som opptar meg, og klager litt over sjefen (meg selv, siden jeg er enkeltpersonsforetak).

Samtidig håper jeg virkelig at bloggen skal bety noe for andre! Ellers er den rimelig meningsløs. Forsøker å være litt mindre navlebeskuende enn før, samtidig som det fortsatt kommer svært personlige innlegg innimellom (slik som dette).

*

Midt oppe i alt som skjer meg, uansett hvor kaotisk hverdagen blir, opplever jeg alltid en grunnleggende fred på innsiden. Den skyldes min tro. Følelsen av et gudsnærvær er som en borg jeg kan flykte inn i når det stormer som mest, en borg hvor jeg alltid er velkommen, uavhengig av egne prestasjoner eller mangel på sådanne, uavhengig av omstendigheter og sesonger. DIGG!

elm
Foto: Jan Luneborg

Jeg unner flere en berøring med den kraften, og det er derfor jeg deler mye om min tro her inne for tiden.

Men du som ikke er troende og synes det blir altfor mye – slapp av, jeg skal snart begynnne å skrive om turer og filmer og viner og alt sånt igjen også, ikke bare om tro.

Og dere skal vite det, at jeg finner det rett og slett rørende at en del av dere patroner ikke deler min tro. Sånn seriøst. Enda det meste jeg av det jeg skriver handler om noe dere ikke deler opplevelsen av, velger dere likevel å støtte undertegnede, og jeg tror det må skyldes at dere rett og slett er tvers igjennom gode mennesker.
KUDOS TIL DERE! BIG TIME! SERR! OG MANGE ANDRE FJORTIS-UTTRYKK JEG IKKE KAN!

(Men tusen takk til dere kristne som er patroner også, da, selvsagt.) 🙂

*

Siden det fortsatt er et par minutter igjen av fredagen, er det på sin plass å legge ut denne (opptaket er fra Reading-festivalen, og jeg var der):

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?