Ny bok fra Geir Lie!

lie

Geir Lie er nå ute med ny bok!

Vi er mange som har hatt glede av hans tidligere utgivelser, som «E.W. Kenyon: Sektstifter eller kristen lederskikkelse?» og samlingen «Fra amerikansk hellighetsbevegelse til morderne norsk karismatikk: Et historisk overblikk».

Denne første boka fra Lies hånd på seks år, er beregnet på et langt bredere publikum. «Skjønner du det du leser?» er en enkel – men grundig – gjennomgang av de nytestamentlige bøker. Det er nemlig svært nyttig å lese disse bøkene i lys av sin historiske kontekst, siden det gir langt større forståelse for forfatternes anliggender. Som Lie selv skriver i omtalen av boka: «Dette er på mange måter den boken jeg selv skulle ønske jeg var blitt introdusert for som forholdsvis nyomvendt.» En fersk bibelleser er ikke nødvendigvis tjent med å starte på side 1 og lese Bibelen som en vanlig roman. Det er veldig greit å ha visse hermeneutiske grep, noen tolkningsnøkler, i forkant av lesningen – og å kjenne litt til bakgrunnhistoriene for de enkelte skriftene.

Lie har valgt å ta for seg bøkene i den rekkefølgen de sannsynligvis ble skrevet. Før han går løs på hver enkelt bok, gir han en oversiktlig innføring i hvordan Det nye testamentet ble til, og hvilke politiske og religiøse forhold som farget tekstene. I forkant av gjennomgangen av Paulus-brevene, får vi også et biografisk riss av personen Paulus.

Min lillebror (og pastor) Thomas har skrevet forordet, og sier: «Skjønner du det du leser? er et suverent verktøy for alle som i sin bibellesning ønsker seg en passe mengde med supplerende innsikt, tidslinjer, historisk kontekst og oversikt – uten å måtte ty til tyngre og mer omfattende oppslagsverk. Ved å formidle enkle ting på en komplisert måte, kan man lykkes i å imponere mennesker. Men hvis man evner å formidle kompliserte ting på en enkel måte, betjener man mennesker. Skjønner du det du leser? er en bok som virkelig betjener deg i din bibelforståelse og beriker din innsikt i den fantastiske samlingen av brev og bøker som til sammen utgjør Det nye testamentet.»

Enig med Thomas. Denne boka er ypperlig som introduksjon til en fersk bibelleser, og samtidig ypperlig som repetisjon for garvede bibelnerder.

Som tidligere trykker Akademia Forlag opp bøker etterhvert som bestillinger kommer inn, slik at de ikke blir sittende med et restopplag som så mange andre forlag.
Du kan bestille boka via Facebook eller på e-post geir_lie9@live.no.

Prisen er 298 + porto (totalt 378).

UPDATE: Akademia Forlag har nå fått egen hjemmeside.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?