Skip to content

«Uteliv» gis bort

uteliv

Som tidligere nevnt, er jeg en ekte bokbrenner. Skyldig i å ha brent minst 200 bøker i løpet av dette livet så langt.

Men det er selvsagt trist for oss skribenter når bøkene våre skal destrueres uten å ha vært innom en eneste leser. Stadig flere forfattere kjøper derfor selv restopplaget fra forlaget for å redde det fra makulering.

Og blir dermed sittende på store lagre av egne bøker, uten å vite helt hva de skal gjøre med dem …

Er man kjendis, kan man gjøre som Anne B. Ragde og pushe sitt restopplag på kjøpesenteret. Er man en debutant med en liten novellesamling på samvittigheten, kan man tigge skoler om å ta imot klassesett.

Yours truly sitter også på et middels stort fjell av «Uteliv»-bøker. Nær 900 eksemplarer ble i sin tid reddet fra rask tilintetgjørelse. I årene som har gått, har rundt halvparten av dem funnet seg et hjem.
Men fortsatt er det rundt 450 bøker her som begynner å bli ganske lei av omgivelsene, og som gjerne vil komme i hendene på nye eiere.

Noen av dem forsøker å holde seg så rolig som mulig i et hjørne på kontoret, av frykt for at jeg skal oppdage dem og hive dem på ilden.
Men jeg veit at de er der, og de behøver ikke frykte – jeg brenner/kaster aldri bøker som ikke har blitt lest av noen.

Vil du ha ett eller flere eksemplarer av «Uteliv», så vær så god. Det skal du få gratis. Men jeg vil gjerne ha penger for porto/konvolutt. 55 kroner for en bok, 95 for to. Bruk gjerne Vipps 94 12 36 34, og oppgi adressen din, så er bok/bøker straks på vei.

Vil du ha en hel eske med «Uteliv», er bare å komme innom og hente. Helt gratis. Så mange du vil. Del ut til klassen din. Eller hele skolen. Eller menigheten. Eller firmaet. Eller alle medlemmene i organisasjonen din.

Jeg stiller bare en betingelse: At bøkene videreformidles til folk som etter all sannsynlighet kommer til å lese dem.

Hvor de havner etter det, er ikke min sak. Gjerne på et bål i skogen for min del.

*

I går hadde noen lagt ut en liten filmsnutt om Isabel på Facebook. Selv om den er over et år gammel, hadde jeg ikke fått den med meg før.

Isabel er altså en av personene som intervjues i «Uteliv», syv år før dette Aftenposten-klippet.

Facebook Comments
Published inInformasjon

2 Comments

  1. Jeg vil ha et eksemplar
    Hanøytangen 41
    5310 Hauglandshella

    • admin admin

      Bok på vei! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?