The Alarm!


Foto: Kalle Solvang

For en konsert The Alarm leverte på John Dee i går kveld!

Det ble en av livets fine kvelder. Og utrolig bra taima – jeg trengte virkelig en real energi-innsprøytning i livet akkurat nå.

The Alarm er et av de aller første bandene jeg ble blodfan av. Det skjedde da jeg var 12-13 år og “Declaration” kom ut. Jeg vet ikke hvor mange ganger den, samt oppfølgerplata “Strength”, ble spilt i løpet av tenårene, men det må ha vært mange. Tekstene sitter fortsatt som spikret i sjela.

I går kom alle de gode, gamle hitsa som perler på en snor. Setlista var helt optimal, og så slik ut: Shout to the Devil, Marching On, Where Were You Hiding When the Storm Broke, Howling Wind, Absolute Reality, Rescue Me, Peace Now, Rain in the Summertime, The Deceiver, Cenotaph, Sold Me Down the River, Spirit of ’76, Neutral, Beautiful, The Stand, 68 Guns, Strength, Blaze of Glory.

Allsangfaktoren var høy, og jeg har i dag like vondt i stemmebåndet som jeg hadde sist Vålerenga slo LSK.

Mike Peters har kjempet med kreft i en årrekke, og ikke vært i stand til å turnere. Nå fremstår han mer vital enn noen sinne, og uttrykte mellom låtene takknemlighet over livet og muligheten til å spille for folk igjen. Han sa han aldri kunne vite hvilken konsert som ble den siste, og at han derfor ville gi alt han hadde hver gang.

Jeg blir takknemlig sjøl. Tenk at jeg nærmer meg 50, og kan få oppleve kick-ass fremførelser av låtene som var med på å forme meg da jeg var kid. Kvelden i går var reine tidsmaskinen. (Sånn er jeg heldig som er Cure-fan også. Bandet har vært en stor del av livsreisen så langt, og ser ikke ut til å ville gi seg på lenge.)

Vel, da er det tilbake til den harde hverdagen, med alt sitt kaos. Men takk for et ekstremt digg friminutt, Mike Peters!

*

En annen ting som også var med på å gjøre gårsdagen fullkommen, var at blogger Kenneth Tolun ga en flott omtale av “Og det MENER jeg!”. Sjekk ut bloggen hans!

Forøvrig nærmer “Og det MENER jeg!” seg utsolgt. Veit ikke om det blir noe nytt opplag. Så løp og kjøp! Det vil si, du får den ikke i noen bokhandel, for denne har jeg utgitt på egenhånd, så ikke løp noe sted, bli bare sittende der du er og bruk Vipps.
Har du ikke Vipps kan du bruke knappen under:

Liker du mine skriverier? Bli gjerne en patron!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?