Tider skal komme, tider skal henrulle

fly
Foto: Caroline Jenssen

ET RIKTIG GODT NYTTÅR TIL DERE ALLE!!!

Det er deilig med nyttårsaftener, hvor man kan se seg tilbake, og i det minste føle at man blir litt klokere av det – og så bruke visdommen tilbakeblikket gir når man legger planer for det som kommer.
Tror ingen annen merkedag i året er viktigere enn nyttårsaften, siden vi alle trenger følelsen av en ny start fra tid til annen, eller i det minste en rast hvor vi kan sjekke kompasskursen på nytt.

Men skulle nyttårsforsettene og følelsen av ny start gå i dass allerede i løpet av noen uker, får vi jo en ny mulighet 15. februar, for da feirer kineserne nyttårsaften. De har sikkert ikke noe imot at vi feirer sammen med dem, så det er bare å planlegge nytt sjampis-innkjøp da.

For de som ikke er klar over det, kan jeg dessuten opplyse om at jødene feirer nyttår fra 9. september 2018 og to dager til ende. Og ikke før de har endt feiringen, begynner den muslimske verden sin feiring 11. september, noe som innebærer at alle som regner seg som verdensborgere får en ny mulighet selv om man skulle drite seg ut på selve 3. nyttårsaften, siden nummer fire kommer allerede dagen etter.

Ellers er Guds nåde ny hver eneste morgen, hele året. Det gir for min del grunn til å fyre opp en liten rakett i hjertet hver eneste dag.

*

Nyttårsforsettene fra ifjor har jeg klart å holde. Jeg rakk å gjennomføre Svalbard-tur rett før året var omme, og jeg har virkelig kommet meg opp fra kontorstolen og ut i Guds frie natur i langt større grad enn på mange år. Det kommer jeg garantert til å fortsette med, for det har gitt mersmak, så noe forsett trengs ikke lenger i den forbindelse. Lillejenta er også klar for mange turer i 2018.

Så, i år har jeg bare ett forsett på lista mi: At jeg skal besøke øya Patmos, hvor Johannes fikk sin åpenbaring en gang i tiden.

Dette vil være research til “Syv byer og en øy”. Vi har allerede vært i de syv byene, så det er bare øya som gjenstår.
Og når jeg har besøkt den, har jeg faktisk gjennomført alle research-turer som mine prosjekter krever. Det har blitt mange spennende turer de siste årene.

Hvor i all verden skal jeg dra etter det? Svinesund?!? 🙂

*

Nyttårsaften har sine musikalske tradisjoner. Tidligere spilte jeg alltid denne:

Men i senere år har følgende låt overtatt (litt klein collage-video, men med tekst og alt):

Denne skal gå et par ganger på repeat i kveld, sentradisjonen tro. Så får vi la U2 få en liten runde i spilleren, de også, for gammelt vennskaps skyld.

*

Til sist vil jeg heve mitt glass og utbringe nok en skål for alle dere som følger denne bloggen, og for alle dere patroner og sponsorer og andre godtfolk. God bless you all.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?