Tilbakeblikk på 2017

elm

Det er tid for tilbakeblikk på blogg-året 2017. Først litt statistikk:

Bloggen har i løpet av året hatt 1 603 610 besøk, fordelt på 124 120 unike lesere. Jeg bruker litt ulike tellere, siden de varierer litt. Men de er ganske enige, og dette tallet er gjennomsnittet de oppgir.

Antallet unike lesere er ganske likt ifjor, men antallet besøkende er en del mindre.

Mest lest og delt på Facebook i år ble innlegget “Tilgi oss”, som egentlig var en reprise av et innlegg fra 2010 eller deromkring.

*


Foto: Jan Luneborg

2017 var året hvor jeg endelig gjorde alvor av mitt forsett om å komme meg mer ut i naturen! Det ble flere fine turer til Finnskogen, og jeg gikk blant annet 7-torpsrunden og 10-torpsrunden.

I tillegg oppdaget jeg Skiforeningens Kjentmannsbok, noe som fikk meg mye ut i Oslo-marka i løpet av våren og sommeren. (Jeg skrev et innlegg fra hver og en av disse turene, men det ble litt massivt, siden jeg en periode var så mye på tur at folk trodde bloggen hadde blitt omgjort til en Nordmarka-blogg. Vurderer nå å samle alle i ett laaaangt innlegg, så kanskje kommer det etterhvert.)

Dessuten fikk jeg endelig besøkt Tjuvhanshola i år.

På tampen av året ble det også en tur til Longyearbyen, som det lenge har vært en drøm å dra til.

*

Årets største musikalske opplevelse:

Siden The Cure ikke holdt noen konserter i hele fjor, blir det Thåström som stikker av med seieren. En helt nydelig konsert. Og til og med i Spektrum! Hvem kunne ha trodd at den venuen kunne funke så utmerket til en slik artist. Har aldri hørt bedre lyd i den hallen der.

*

Årets beste leseropplevelser:

Blant de skjønnlitterære må jeg si “Min kamp 1” av Karl Ove Knausgård. Litt klisjéfylt valg, kanskje, men nå som jeg endelig fikk somlet meg til å lese dette omdiskuterte verket, skjønner jeg hva all ståheien dreier seg om. Vanskelig å legge fra seg! Er godt i gang med bok 2 nå.

Blant de øvrige vil jeg trekke fram “Eksisterer Gud? En drøfting av argumenter for og mot” av Atle Ottesen Søvik og Bjørn Are Davidsen. Likte deres ryddige og enkle måte å formidle tungt stoff på.

Andre kulturelle opplevelser:

inneoperaen

I 2016 var jeg på opera for første gang i mitt liv. Jeg så Wagners “Parsifal”. Det ga såpass mersmak at jeg i 2017 dro helt til Wien igjen for å se “Tristan und Isolde” av samme fyr.
Skjønner ikke helt hvorfor jeg ble så fascinert. Wagner, liksom. Den mest pompøse og svulstige av dem alle, selve symbolet på alt jeg ikke står for.
Likevel: En stor opplevelse.

Ellers var jeg også på Oslo Nye Teater og så forestillingen “Religion” av Terje Sporsem. Morsomt!

*

Takk til patroner og sponsorer!

I løpet av 2017 fikk jeg skrevet en hel del, takket være noen som investerte i prosjekter.
Høsten 2017 oppdaget jeg også Patreon, som gjør at 2018 ser enda lysere ut med tanke på skrivetid. Det vil forundre meg om jeg ikke kommer i mål med minst tre av mine manus i løpet av det kommende året.

Er uendelig takknemlig til de 27 som har hevet seg på så langt, og vil på forhånd si takk til dere som måtte bli med i tiden framover. Dere roler gata.

Tusen takk også til alle sponsorer!

*

Når jeg tenker tilbake på livet mitt, kjenner jeg på en dyp takknemlig til en del mennesker. Det kommer umiddelbart opp en rekke ansikter som har betydd en stor forskjell.
Det har ikke blitt færre av dem i 2017.

Alle turene jeg har vært på, prosjektene jeg har jobbet med … ikke noe av det hadde vært mulig uten snille mennesker. Om jeg begynner å nevne navn, er jeg livredd for å glemme noen som absolutt burde ha vært på lista, pluss at det ikke er sikkert alle har lyst til å bli nevnt.
Men dere veit hvem dere er.

Takk til alle som leser bloggen, som gidder å følge med på mine prosjekter og kladder og meninger og tanker og mas og oppturer og nedturer! Jeg setter enorm pris på det.

GODT NYTTÅR!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?