Gratulerer til Arnold B.!


Foto: Marianne G Ferreira

I går fylte Arnold Børud 70 år, noe som ble feiret med to lange jubileumskonserter på Sarpsborg Scene. Det ble en flott aften, hvor vi fikk servert diverse perler fra tre generasjoner Børud.

Voksengenerasjonen serverte oss klassikere som “Han har beseiret alt det onde, “Vinter til vår” og “I dag begynner resten av ditt liv”, samt gamle Børudgjengen-låter som “Livet er herlig” og “Minstemann”.

Lisa Børud var kontraktbundet til et visst annet arrangment i går, men lillesøster Sofie tok seg av hennes repertoar. Og den aller yngste søsteren, Olivia på syv, sang “Kjærligheten seirer” med klokkeklar stemme. Vi fikk også høre den svenske Børud/Lindeh-konstellasjonen, som i går ble nummmer 1 på svenske Itunes med sin låt “What a feeling”.

Ole Børud, som kvelden i forveien spilte med sitt nye metal-band Fleshkiller, fremførte fire av sine mer soul/funk-baserte låter. Her er en fyr som vet å trives – og blomstre – i svært ulike sjangre!

For meg representerer Børud-familien svært gode barndomsminner. Hver påske pleide vi å tilbringe på Haugen Hotell, hvor The Børuds hadde ansvaret for det musikalske bidraget. Jeg er glad i Børuds enkle formidling av enkel teologi, en teologi som står sin prøve også i kjipe tider. De som kaller den overfladisk har ikke skjønt tegninga. Gud er bare god mot meg, ja, han er bare god … Lala-lalala-la, så enkel er min tro, lala-lalala-la, min Far er bare god. Amen og oh yeah.

I et intervju med Vårt Land forteller Arnold om den gangen de opplevde det verste foreldre kan oppleve. Journalisten spør om han noen gang har fått noe svar på hvorfor Gud kunne la noe slikt skje.
Arnolds svar er presist og direkte: “– Ikke noe annet svar enn at jeg er blitt overbevist om at Gud ikke hadde noe med det å gjøre.”

Som sagt, jeg er glad for å ha vokst opp med et slikt gudsbilde, framfor det enkelte amerikanske evangelister formidler for tiden, hvor Gud er en kynisk drittsekk som sender ulykker i øst og vest for å “foredle” oss som blir tilbake.

Det gjør godt i et pappahjerte at lille Victoria (9) også har blitt glad i Børuds låter. Selv om hun var litt trøtt på slutten (konserten varte til 23:30), var det ingen tvil når jeg ba henne gi terningkastet:

Vil du støtte mine skriverier ved å bli en PATRON?

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?