Kristenskryt

IMG_5573

Den siste tiden har det dukket opp flere “evangeliserende” skrytebilder og videoer på Facebook. Vi ser nærbilder av gråtende enkeltindivider som blir bedt for, med undertitler a la “Sjekk hvordan denne jenta her tar imot Jesus!”

Det er et eller annet som skjærer seg totalt for meg når jeg ser slike bilder. Om folk i etterkant selv vil fortelle om sin Jesus-opplevelse, er ikke noe bedre enn det. Men å filme nærbilder av de første sekundene av en persons omvendelse, for så å legge det rett ut på nettet, hvor det vil ligge ute til evig tid uansett hvordan livsreisen blir videre for den som blir bedt for … ikke bra, ikke bra.

Det er rett og slett et kvalmt misbruk av personlige øyeblikk. Eller i det minste svært lite klokt, selv om det sikkert gjøres med oppriktige motiver.

Kjære evangelister som måtte lese dette, vær så snill å tenke nøyere igjennom hva dere gjør, ellers kan dere risikere at den lykkelige nyfrelste som dere viser fram til hele verden en dag vil hate dere.
Angivelige helbredelser bør også sjekkes av leger før de legges rett ut på YouTube. I det minste bør det gå litt mer tid enn noen få sekunder. At noen føler seg bedre etter forbønn der og da, behøver ikke ALLTID bety at de ble fullstendig kvitt sykdommen sin, selv om forbederne gjerne skulle ønske det.
Og jeg har selv snakket med folk som opplever det som en ekstra-belastning i sykdommen, at andre fortsatt sprer det lykkelige vitnesbyrdet om deres “helbredelse” på Facebook …

Så: SKJERPINGS, kjære evangelister! Det er lov å ha litt visdom oppi all iveren. Faktisk.

Nå fikk jeg nettopp nok et evangelist-skrytebilde i Facebook-feeden her. Når man snakker om sola osv. En mann står og ber for en biker, og under står det: “Tårene rant på denne tøffe bikeren da jeg fortalte ham om Jesus.”
Jeg håper for Guds skyld at bikeren er helt inneforstått med at du legger ut noe slikt. Hvis ikke fortjener du faktisk grisebank av klubben hans. Og det mener jeg helt oppriktig.

Ekstra ille blir det selvsagt når skrytebilder akkompagneres av bønn om økonomisk støtte. Men det ser tydeligvis ut til å funke, så jeg vil gjerne prøve, jeg også.

Under ser dere Roar. Han er en hedning. Han hører på satanmusikk. Og han banner. Mye. Legg merke til T-skjorta hans, den er skikkelig hedensk.
Men etter noen øl har han noen ganger vært det vi kristne kaller “åpen”. Faktisk har han gått fra å kalle seg satanist til agnostiker. Han er på gli!
To ganger har vi vært på Black Sabbath-konserter, og jeg tror underbevisstheten hans ble “berørt” da Ozzy snøvlet fram kristen-låta si, nemlig “After Forever”.
Derfor ber jeg dere støtte arbeidet mitt, slik at jeg kan fortsette min evangelist-gjerning og dra på flere pub-turer og konserter med Roar. (Er jo for galt at hedningen må spandere hver eneste gang, liksom.)

At jeg legger ut dette, er selvsagt ikke avklart med Roar på forhånd. Han vet ikke engang at han er mitt store misjonsprosjekt.
Før nå, da.

roar
roar

Facebook Comments
3 comments on “Kristenskryt
 1. Som vanlig er du hysterisk morsom og samtidig “to the point”, David. Fortsett og skriv!

 2. Kanonskudd!
  Har famla lenge etter å finne ord for dette selv…så løser du hele knuten for meg!
  Men vil gjerne føye til noe…
  Den 13.februar kl 21:15 i Kristiansand – ble jeg momentant helbredet fra leddgikt som hadde terrorisert kroppen min i 10 år. Der og da, VISSTE og kjente jeg at jeg bke frisk. Beviste det ved å danse naken foran kona mi på hotellrommet
  Ingen andre vitner til det øyeblikket, selv om det trolig ville gjort seg mye bedre på YouTube, enn mitt haltende vitnesbyrd i kjærka dagen etter
  (PS: har vært på 2 kontroller i ettertid og jeg er beviselig 100% frisk)

  • Kult å høre at du ble frisk!

   Kan trøste deg med at YouTube ville ha slettet nakendansen uansett … De er litt strenge på det der. 🙂

   Og takke meg til de haltende vitnesbyrdene framfor de innøvde og velpolerte! Førstnevnte virker langt mer troverdige.

   God bless, Morten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Why ask?